Trifunović se oglasio prvi put nakon suđenja u Splitu: “Divno je što je Vučić stao uz mene”

Glumac Sergej Trifunović oglasio se prvi put nakon suđenja u Splitu konstatirajući kako je uhapšen više puta nego Tony Soprano, fiktivni lik iz TV serije “Soprano”.

Trifunović je, podsjetimo, nedavno ponovno uhapšen na granici Srbije i Hrvatske, tek nekoliko dana nakon što mu je istekla jednogodišnja zabrana ulaska u Hrvatsku zbog toga što je u Splitu šetao psa bez povodca i vrijeđao policiju.

Glumac se sada javio u emisiju “Kec na jedanaest” i progovorio o hapšenju na Bajakovu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Kad su nas tražili dokaz da smo vjenčani, pozvali smo oca Vladu, koji nas je vjenčao, da pošalje vjenčani list. Rekao mi je da ovo što mi se dogodilo predstavlja zabranu slobode. ‘Plaćaš cijenu svoje želje da budeš slobodan. To se ne prašta. Isto je i kod nas kao i kod njih. Previše je zatezanja i mislim da nas taj rat vodi samo u dublji problem. To je ono što se ne prašta'”, ispričao je Trifunović, a zatim dodao:

“Više sam puta uhapšen nego Tony Soprano. On je od FBI-a uhapšen tri puta, dok sam ja u Splitu samo uhićen četiri puta. Pitao sam policajca: ‘Šta radite s ljudima koji su ubili, opljačkali, ranili?’ Odgovorio mi je: ‘Ne želiš znati.’ Rekao sam mu da želim znati jer, ako sam ovako prošao zbog verbalnog delikta, šta doživljavaju ljudi koji počine pravi zločin?”

Dodaje i kako treba izbjegavati prebacivanje odgovornosti na drugu stranu te da prvo treba pogledati sebe.

“Divno je što je Vučić stao uz mene, mislim da tako treba stati uz svakog građanina u našoj zemlji”, rekao je Trifunović, a zahvalio je i srpskoj ambasadi i ambasadorici u Zagrebu.

“Ovo ne smije postati borba za potpirivanje nacionalista. Moramo gledati kako se ponašamo, a ne takmičiti se ko je gori”, zaključio je Trifunović.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije