“GADI NAM SE U NAJMANJU RUKU” Omladinski Film Festival Sarajevo prekinuo ugovor o saradnji sa poznatim glumcem

Omladinski Film Festival Sarajevo je u septembru 2016. godine prekinuo ugovor o saradnji sa glumcem Moamerom Kasumovićem uz prethodni dogovor obje strane, saopšteno je iz direkcije Festivala.

Kako su naveli, Kasumović je tokom 2015. i 2016. godine obavljao posao kretivnog direktora Festivala.

– Od momenta prekida saradnje niti Festival niti predstavnici Festivala nisu imali kontakt sa Moamerom Kasumovićem niti ponovnu potrebu da se uspostavi saradnja – kazali su iz OFF-a.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dodali su da Omladinski Film Festival Sarajevo najoštrije osuđuje svaki vid nasilja i zlostavljanja.

– Zgrožava nas činjenica i gadi nam se, u najmanju ruku, da je neko ko je bio dio Festivala koji radi sa mladima spreman na postupke koje je uradio i da nismo to ranije uočili. Za vrijeme rada na OFF-u Kasumović nije imao incidenata, no ako se ustanovi da je imao namjeru ili se pojavi informacija OFF će se staviti na raspolaganje agencijama i tužilaštvu – naglasili su iz OFF-a.

OFF Sarajevo ovim putem insistira da svi emiteri koji trenutno u programu imaju serije, filmove i sadržaje u kojima jeste Moamer Kasumović odmah, bez odlaganja obustave emitiranje istih, a nadležne institucije da ponovo otvore istragu te ustanove kako je moguće da se za ovakvo djelo Kasumoviću presudilo jednom godinom zatvora.

– Zbog upita medija, ističemo još jednom – Kasumović nema nikakve veze sa Omladinskim Film Festivalom Sarajevo. OFF i dalje nastavlja snažno da se bori protiv svakog vida nasilja, te insistira na hitnoj izmjeni zakona gdje će svaki prestupnik, kao Kasumović biti registrovan i javno objavljen – stoji u saopštenju direkcije Festivala, prenosi Klix.

Podsjećamo, Moamer Kasumović je 2021. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije