Robert Dacešin izgubio još jednog sponzora

Nakon što je Alternativna televizija je nakon četiri godine saradnje, odlučila prekinuti partnerstvo sa Robertom Dacešinom, poznati bosanskohercegovački pustolov je ostao bez još jedna saradnje zbog stava o Srebrenici.

Zbog nedavne objave koja je pokrenula političke diskusije u domaćim medijima, naš klijent se našao u situaciji da mora poštovati viziju neutralnosti, koju njeguje od samog osnivanja. Zbog toga smo u obavezi da stopiramo našu planiranu saradnju.

Svakako bi sačekali da prođe trenutni medijski talas koji je naišao, nakon toga bi svakako razmotrili situaciju nastavka komunikacije i realizovanje osmišljene kampanje. Razumijemo da svako ima pravo na svoje stavove, ali kao brend koji se godinama trudi da ostane izvan političkih tema, naš klijent mora ostati dosljedan svojoj viziji. Nadamo se da razumiješ ovu odluku”, zaključili su poruku u kojoj su okončali saradnju.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Robert Dacešin je na svom storyju samo kratko napisao “sve razumijem”.

Podsjetimo, Dacešin se oglasio povodom spornog udžbenika historije prema kojem će djeca iz manjeg bh. entiteta učiti iskrivljene historijske činjenice.

“Nije fer da već od malih nogu odrastaju sa učenjem kako je jedna strana dobra a druga nije i da dijele Milana od Mirze. Da od malena uče da trebaju da navijaju za Srbiju i Hrvatsku i ne prate Bosnu, kad mogu oboje. Nije fer ni veličanje jednih a ponižavanje drugih, jer u ratu su svi jednako dobri i loši. Nije fer da u tih deset časova koliko se obrađuje ova tema, ne bude ni spomena na ono što je generalno najviše suza u njemu donijelo. Da se razumijemo, vrlo dobro mi je jasno zašto se ovakav narativ stvara, ali mislim da tih 8000+ žrtava u Srebrenici zaslužuje barem spomen ako ništa.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije