Upali na pres konferenciju Draška Stanivukovića

Verbalni okršaj Gradonačelnika Banjaluke i bivših direktora Gradskog groblja Ratka Jokića i Željka Grbića,

Prvi čovjek grada je zakazao konferecniju za novinare o stanju u Gradskom groblju a istu su prekinuli Ratko Jokić i Željko Grbić, bivši direktori Gradskog groblja,

“Ja vas zamoljavam da u ime mrtvih to ne radite” kazali su oni.

“Vi koji ste tako ušli u groblje, nećete ući u Gradsku upravu. Vi meni upadate na pres. Mogu li vas zamoliti? Vi ste upali meni na pres konferenciju. Hoćete li prestati. Ja ovdje držim pres konferenciju a vi slušate” rekao je gradonačelnik Banjaluke.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Moj mandat je istekao prije godinu i po dana” rekao je Grbić.

Oni su nakon verbalnih prepirki napustili prostorije Gradske uprave. Stanivuković je nastavio sa pres konferencijom.

“Ovdje je namorbidnija istina” rekao je on i nastavio da proziva bivše rukovodstvo Gradskog groblje, na čijem je čelu bio kadar SPS-a

On je pokazao fotografije kako bivši direktor sipa gorivo i u, kako tvrdi, privatna vozila.

“Imamo dokaze. Sve vrijeme je gorivo sedam puta veće naplaćivano, od kad je taj direktor” kazao je Stanivuković

-Pola miliona KM manjka na grobnicama, ono što je na stanju i na papiru se ne poklapa. Uživo vidite da je nečija grobnica a na papiru piše da je slobodna. Šta se radilo, kupovali su placeve, zelene površine, a na štetu firme su koristili sve radnike, materijal i ljudima naplaćivali 5.000 KM, a na firmu uknjiže 1.000 KM, a kada odete tamo vidite da ima sve. Po svakom tom mjestu oštećeno je za 5.000 KM preduzeće – kazao je Stanivuković.

Oni je naveo da su grobna mjesta prodavali najbližim članovima porodice.

– On je tetkama, strinama pa i ćerki kupio grobno mjesto. Ćerki je za Novu godinu kupio grobno mjesto za 994 KM, da bi ga potom prodao za 6.000 KM – kaže Stanivuković.

Stanivuković navodi da su oni po svakom grobnom mjestu koje su prodali, lično zarađivali i do 5.000 KM, a kako je preduzeće na kraju godine imalo dobit samo 4.000 KM.

– Kada bi pitali groblje, to je i dalje plac ali je izgrađeno grobno mjesto i prodano za 6.000 KM drugim licima. Te godine kada je ukućanima kupovao grobna mejsta pa prodavao, samo na jednom grobnom mjestu je dobio 5.000 KM, a dobit cijelog preduzeća je bilo 4.000 KM. Mi smo razmišljali kako ovo uopšte interpretirati.  Kome je to moglo pasti na pamet. To nema u najcrnjim filmovima – ističe Stanivuković.

On istakao i to da je jednom čovjeku prodano 40 grobnih mjesta, svako je platio ispod 1.000 KM a onda preprodaje za 5.000 KM.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije