Vučić traži da se Trifunović pusti na slobodu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu je zatražio hitan angažman državnih organa Republike Srbije kako bi glumac Sergej Trifunović bio pušten na slobodu. Dotaknuo se i slučaja Severine, koju su Srbi zadržali na granici.

“Prije nekoliko dana vidjeli smo opštu hajku protiv države Srbije, organizovanu i izvana i iznutra, samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetaka minuta na graničnom prelazu. Nije pritvarana ni hapšena niti maltretirana. Isti ti iznutra i izvana šutjeli su kada je advokat Berić uhapšen u Hrvatskoj, 15 dana bio u pritvoru zbog pjesme objavljene na Facebook profilu”, rekao je Vučić.

“Juče je priveden i uhapšen i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovjek koji je moj politički protivnik, osnivač Pokreta slobodnih građana. Ali je i građanin Srbije, građanin naše zemlje je uhapšen da nitko nije dobro razumio zbog čega. Prije svega zahtevam od organa u Srbiji da se svim diplomatskim kanalima pokušaju izboriti za pravdu i slobodu Sergeja Trifunovića, a apelujem na hrvatske vlasti da shvate da utamničenje Srba ne vodi razvoju boljih odnosa i ne želim izgovarati teške riječi i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetaka minuta zadržavanja iznosili o Srbiji”, nastavio je.

“Molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno i da Sergeja Trifunovića puste na slobodu”, zaključio je.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije