PO ZAHTJEVU INTERPOLA U Banjaluci i Sanskom Mostu oduzeta dva automobila

Policijski službenici FUP su proteklog vikenda pronašli i oduzeli dva skupocjena motorna vozila za koja se sumnja da su ukradeni u Njemačkoj.

ovodom te akcije, oglasili su se iz Federalne uprave policije, te naveli da su postupajući po zahtjevu INTERPOL i saradnji policije SR Njemačke, tokom proteklog vikenda uz podršku MUP RS i MUP Unsko-sanskog kantona, pronašli i oduzeli dva skupocjena motorna vozila za koja se sumnja da su ukradeni u Njemačkoj.

– U subotu je na području Banjaluke, pronađeno je i oduzeto putničko motorno vozilo, marke „bmw X5“, a u nedjelju na području Sanskog Mosta, automobil marke „mercedes benz S 350 D“, čija je ukupna vrijednost preko 400.000 KM, za kojima je INTERPOL SR Njemačke raspisao međunarodnu potragu – naveli su iz policije.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U saradnju sa Kantonalnim tužilaštvom Unsko-sanskog kantona, izvršena je kriminalisitčka obrada nad jednom osobom za koje postoji osnov sumnje da je izvršio krivično djelo „Teška krađa“ iz  člana 287. stav 2. KZFBIH.

U toku su daljnje aktivnosti Federalne uprave policije, koja će u saradnji sa policijom SR Njemačke nastaviti rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, piše Avaz.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije