Ambasadama i konzulatima Srbije prijetio Denis Krasnići iz Švajcarske

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je, u vezi sa pretećim porukama koje su putem mejla dobili Aerodrom Beograd, naše ambasade i konzulati u Austriji i Nemačkoj i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, da je MUP Srbije dobilo zvaničnu informaciju daje reč o Denisu Krasnićiju iz Švajcarske, čiji su roditelji sa Kosova i Metohije.

„U vezi sa pretećim porukama koje su, putem mejla, dobili Aerodrom Beograd, naše ambasade i konzulati u Austriji i Nemačkoj i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Ministarstvo unutrašnjih poslova je dobilo zvaničnu informaciju od Nemačke i Švajcarske da je reč o Denisu Krasnićiju (26), iz Švajcarske, čiji su roditelji sa Kosova i Metohije. Lice se trenutno nalazi na Kosovu i Metohiji, i izdat je nalog da se po povratku u Švajcarsku odmah javi u policiju“, izjavio je ministar Dačić.

Podsećamo, ambasade Srbije u dve velike evropske prestonice u prethodna 24 sata dobile su pretnje da će biti meta terorističkih napada, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i naveo da prema preliminarnim informacijama te pretnje dolaze iz ekstremnih separatističkih krugova dela naše dijaspore sa Kosova i Metohije, odnosno od lica albanske nacionalnosti, prenosi N1.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

„U saradnji sa drugim evropskim bezbednosnim organima se radi na tome da se ove pretnje preduprede i otklone, ali ovo napominjem zbog toga što neko iz Prištine već godinama sistematski radi na stvaranju klime u kojoj je napad na sve što je srpsko prihvatljivo“, rekao je Đurić

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije