Vučić otkrio: Ja od sebe nisam mogao da napravim boljeg čoveka, ali jesam od Dodika!

„Braćo i sestre, nedavno sam na velikom skupu od stotinu duša u Malom Zvorniku pred onoliko TV kamera rekao ovako: ja ne mogu ni od sebe da napravim boljeg čoveka, zato me i psuje cela Srbija, a teško da ću od drugih! A sada vam kažem: mnogo sam se trudio, Bog mi je svedok plus Ana Brnabić, Siniša Mali i mnogi drugi naši anđeli, ali nevolja nikada ne dolazi sama. Taman kad sam pomislio da sam uspeo, činodejstvujući u molitvi za otvaranje rudnika jadarita, našeg svjatejšeg litijuma, pojaviše se sa svih strana sve sami đavolovi šegrti u obličju nekog naroda koji se predstavljaše kao da je naš i uzvikivaše da neće taj rudnik, a mene psovaše na sva zvona. Ne daju dušmani da postanem bolji čovek, pa to ti je! Ali, neka nam svima bude za utehu, bar sam od mog velikog prijatelja Mileta Dodika napravio boljeg čoveka! To se jasno prikazuje svakome ko hoće da vidi: u trenucima kada potonem u duhoklonuće, pojavi se moj i naš blagoverni Mile i svojom molitvom me vazdigne u nebeske visine duha!“, otkrio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu.

„Kada najstrašnije posumnjam u sebe da neću uspeti da uverim naš narod da mu želim najpre dobro zdravlje, čist životvorejši prostor i još čistiji rudnik svjatejšeg litijuma, pojavi se Mile Dodik kao anđeo garavog lica tek pristigao iz nekog rudnika, da na sav glas poviče: ne rušite vi rudnik zbog Vučića, nego urušavate Vučića zbog rudnika! Pojavi se moj Mile kao arhanđel Gavrilo koji je izgnao Lucifera iz raja, da ukaže da u našem ovozemaljskom raju nema mesta onom đavoljem svetu: da pokaže kako mi rudari, koji opstajemo na ivici siromaštva, ostajemo čistih ruku, blistave savesti i neuprljanih duša, naspram onih koji primaju đavolsku platu, pohlepnih, ukaljanih ruku i obraza, sa svojim prljavim malverzacijama!“, objasnio je Vučić.

“U tim teškim trenucima, Mile zna bolje i od mene samog da u našoj svakodnevnoj molitvi za rudnike litijuma i kod mene u Jadru, kao i kod njega na Majevici, ne smemo pokleknuti u našoj veri da unosimo svetlo u tamu kojom je naš narod okovan vekovima! Zato će deo moje skromne rudarske plate svakog meseca biti simbolična nagrada Miletu u ovoj našoj neravnopravnoj borbi protiv bogohulnika koji se predstavljaju kao da su naši, a onamo sa đavolom tikve sade! A kada otvore rudnike litijuma u Kanadi, zemlji tetke našeg prijatelja Aleksandra vicepremijera i senatora Vulina, onda će i njegova tetka biti u mnogo većoj mogućnosti da nam novčano pomogne na putu u naše bolje sutra i prekosutra!”, poručio je Vučić.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U svojoj objavi na Iksu, Dodik se kratko zahvalio Vučiću na ovoj dirljivoj poruci. “Aleksandre, brate i prijatelju, hvala ti što si od mene napravio boljeg čovjeka, jer to meni samom nije najbolje polazilo za rukom i glavom. Ali, sada su mi potrebni milioni evra da bih na vlasti opstao kao još bolji čovek, jer i mene pokušavaju da ruše isto kao i tebe. Što kaže naša molitva, neka se sveti ime tvoje i neka bude volja tvoja, ali hljeb naš nasušni daj mi danas! Ako nemaš trenutno, zamoli Vulina da što prije nabavi od tetke u Kanadi, valjda ima neki štek, pa koliko god bilo. Živjeli, na mnogaja ljeta!”, napisao je Dodik.

Tekst je satiričnog karaktera

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije