Otac koji je optužen da je oteo djevojčicu u Crnoj Gori je sin šerifa: Ranije hapšen, u kući mu POLICIJA PRONAŠLA DROGU

Tomas Holenbek, kog je bivša partnerka Trejsi Šenon Lin optužila da je oteo njihovu trogodišnju kćerku Zinleu u Crnoj Gori, ranije je uhapšen u rodnoj Americi zbog optužbi da je dilovao drogu.

Trejsi tvrdi da otac nije vratio dijete kući. Prema njenim riječima, kada ga je pozvala, nije se javljao. Trejsi je potom prijavila otmicu djeteta i tvrdi da je Tomas sa maloljetnom Zinleom otišao u Albaniju i da je tamo tražio izdavanje pasoša za dijete u američkoj ambasadi u Tirani.

O svemu je obaviješten i Interpol, a sama Trejsi je za Primorski rekla da je zabrinuta jer je njen bivši partner ranije osuđivan.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Sin šerifa, optužen da je dilovao drogu

Kako su prenijeli američki mediji, Holenbek je 2014. godine optužen da je dilovao drogu. On je sin šerifa Bila Holenbeka.

Pojavio se pred sudijom okružnog suda 2014. godine, nakon što je uhapšen zbog sumnje da je dilovao drogu, navodi se u sudskim dokumentima.

Tomas Holenbek
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Policajci koji su radili sa povjerljivim doušnikom su kupili marihuanu od Tomasa Holenbeka.

Policajci su potom izdali nalog za pretres Holenbekove kuće i pronašli još marihuane, sačmaricu, pištolj i predmete koji su se koristili za uzgoj droge, navodi se u sudskim dokumentima.

Tomas Holenbek, koji je tada imao 24 godine, uhapšen je i prevezen u pritvorski centar okruga Sebastijan.

– Naši detektivi su uradili odličan posao. Tomas je odrasla osoba. On je izabrao svoj put. Nadam se da će ovo hapšenje biti početak njegovog oporavka. Do tada, Tomas će odgovarati za svoj zločin kao i svaka druga osoba – rekao je tada njegov otac, šerif Bil Holenbek, piše Primorski.

“Ja imam puno starateljstvo, majka je otela”

Trejsi Šenon Lin
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Međutim, prema navodima Tomasa Holenbeka sa njegovih društvenih mreža, njegova bivša partnerka je otela njihovu kćerku u Americi i odvela je u Crnu Goru, odakle on pokušava da je vrati.

– Nikada nisam davao izjave nakon suđenja u februaru jer je to bilo samo još jedno odlaganje. Tri godine da se reši slučaj koji je osmišljen i struktuiran. Traje tri godine da se utvrde dva faktora: da je majka počinila zločin i da li je bezbjedno da se dete vrati u SAD. Oba su utvrđena, a ja sam i dalje ovdje. To je sve što je bilo potrebno da se Zinlea, oteto dijete iz Amerike vrati kući. Starateljstvo određuje Amerika, a ne Crna Gora. Već je utvrđeno da ja imam puno starateljstvo, kao i da je majka izgubila sva roditeljska prava – naveo je on.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije