Pukla koalicija! Nakon Pala i Banjaluke DEMOS pao u nemilost SNSD-a i u ovom gradu

Nakon što se zakuvalo među koalicionim partnerima vladajuće većine, tačnije SNSD i DEMOS, na Palama, a potom i u Banjaluci, na red je došao i Zvornik gdje je, takođe, došlo do razilaženja dojučerašnjih partnera.

Gradski odbor DEMOS u Zvorniku od danas  ni formalno, ni suštinski više nije dio skupštinske većine, niti koalicione vlasti na nivou grada Zvornika.

Kako saznaje Srpskainfo, kap koja je prelila čašu bila je današnja smjena Radivoja Aćimovića, direktora Doma zdravlja Zvornik, koji dolazi iz DEMOS.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prije toga određeni članovi DEMOS prešli su u redove SNSD, što je izazvalo nezadovoljstvo među dojučerašnjim partnerima

– Nakon ranije iskazanog nezadovoljstva i neslaganja sa određenim pitanjima koja se odnose na lokalnu politiku, SNSD u Zvorniku je preduzeo niz politički nekorektnih poteza prema DEMOSu, što je kulminiralo današnjom smjenom direktora Doma zdravlja Zvornik – rekli su u Gradskom odboru DEMOS u Zvorniku, čiji je predsjednik narodna poslanica ove stranke Spomenka Stevanović.

Ističu da su o svemu upoznali i organe stranke na republičkom nivou, i da zahtijevaju hitnu sjednicu Predsjedništva DEMOS.

A hitnu sjednicu ranije je zatražio i Gradski odbor ove stranke u Banjaluci, nakon smjene njihovih pojedinih kadrova u ovom gradu.

Trzavice na relaciji SNSD – DEMOS traju već duže vrijeme, a sve je kulminiralo nakon što je DEMOS na Palama izašao sa imenom svog kandidata za načelnika te opštine na predstojećim izborima.

Ubrzo nakon toga izbačeni su iz skupštinske većine koju predvodi SNSD u tom gradu te je uslijedila “sječa” kadrova ove stranke u toj opštini, a potom i drugim opštinama i gradovima u Srpskoj.

Da li će ove smjene i “pobuna” gradskih odbora DEMOS protiv SNSD uticati na koalicione odnose na republičkom nivou za sada nije poznato.

Lideri SNSD i DEMOS, Milorad Dodik i Nedeljko Čubrilović za sada tvrde da odnosi lokalnih odbora ne mogu ugroziti republičku koaliciju.

– Koalicioni odnos će biti zadržan na republičkom nivou, a vjerujem da će u 99 odsto opština u Srpskoj koalicija zajedno nastupati preko naših kandidata. Inače nećemo imati ništa protiv da neki od koalicionih partnera imaju svoje kandidate ali SNSD će imati u svakoj opštini svog kandidata – poručio je Dodik.

To je potvrdio i lider DEMOS Nedeljko Čubrilović kada je 13. juna predstavio kandidata te stranke Dejana Kojića za načelnika Pala.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije