SIPA: Građani, ako imate Berilovu imovinu uknjiženu na sebi, bolje se javite sami!

Uputili poziv

Državna agencija za istrage i zaštitu u nastavku postupanja u predmetu kodnog naziva “Incitat” za potrebe Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izdala je sljedeću objavu:


– S ciljem prikupljanja informacija od građana o predmetima – imovini koja je u stvarnom vlasništvu osumnjičenog Ibre Berila i sa njim povezanim osobama: Saima Berilo, Mirzet Berilo, Merim Berilo i Arnela Berilo, koja se ne vodi na njima, odnosno koja se vodi na trećim licima, Državna agencija za istrage i zaštitu poziva:

1. Sve građane na čije ime je upisana imovina koja je predmet objave, a koja je u stvarnom vlasništvu navedenih lica da takvu imovinu prijave Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, najkasnije do 23.08.2024. godine, kako bi izbjegli eventualno krivično gonjenje;

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

2. Svi građani koji raspolažu informacijama o imovini koja je predmet objave da te informacije dostave Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, neposredno u prostorijama Agencije ili putem e-mail adrese: [email protected], odnosno anonimno putem besplatnog telefonskog broja KRIMOLOVCI pozivom na telefonski broj: 080 020 505 ili putem obrasca elektronske prijave krivičnog djela, koja je dostupna na linku http://www.sipa.gov.ba/sr/kontakt.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije