“Pridružite im se! Zaustavimo bagere zajedno! Nastavljaju se protesti na izvoru Une, Rundek ponovo uz mještane

Protesti na izvoru Une se nastavljaju i sutra, a s obzirom na to da je investitor najavio nastavak izgradnje mini-hidroelektrane na ovoj rijeci, te će se mještanima i aktivistima u borbi za zaštitu ove rijeke ponovo pridružiti hrvatski muzičar Davor Rundek.

Rundek je istakao da je bilo prekrasno u petak na vrelu Une, a tada su na neki način on i supruga Sanda Hržić dali obećanje da će tu biti i u utorak da spriječe nastavak radova. 

“Došli smo na more, ali smo dobili informaciju da investitor nastavlja radove i zato se vraćamo na Unu da podržimo protest i da ne dozvolimo nastavak gradnje. Ko god nam se želi pridružiti, postoji mogućnost kampiranja”, poručio je Rundek na društvenim mrežama.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Iz Centra za životnu sredinu navode da se Rundek vraća na izvor ove rijeke koja spaja Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu da podrže mještane i borbu za ovu jedinstvenu smaragdnu riječnu kraljicu.

“Pridružite im se! Zaustavimo bagere zajedno! Aktivisti, ekolozi i građani iz BiH od početka su uz lokalno stanovništvo, granicu Una ne poznaje, ona spaja, ona ne razdvaja”, istakli su iz Centra za životnu sredinu.

Podsjećamo, investitor nastavlja radove započete u julu na izgradnji male hidroelektrane na vrelu Une uprkos sumnjivim dozvolama i protestima koji svakom danom postaju sve glasniji.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije