“Divno vino, divna hrana, predivan zalazak sunca” Američki ambasador oduševljen Trebinjem

Ovo je prekrasna zemlja, treba je istražiti i uživati u njoj, poručio je ambasadro SAD u BiH, Majkl Marfi, koji je sa prijateljima prokrstario Hercegovinom, a naročito mu se svidjelo Trebinje.

Odlazeći američki ambasador, za kojeg se još ne zna kada će prepustiti poziciju nasljedniku Daglasu Džounsu, ali se zna da napušta Sarajevo, očigledno je odlučio da posljednje mjesece službovanja u BiH provede “istražujući prekrasnu zemlju”.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Tako ovaj vikend, kako je objavio na društvenom mrežama, provodi u Hercegovini, zajedno sa prijateljima koji su doputovali iz SAD.

I on i njegovi gosti su, navodi, oduševljeni Trebinjem, koje su posjetili juče.

-Uživali smo u divnom lokalnom vinu koje je bilo zaista fantastično, divna hrana također, i sada se spremamo opustiti uz predivan zalazak sunca u ovom prelijepom gradu. Iza mene možete vidjeti planine, možete vidjeti Arslanagića most, predivnu kulturnu i historijsku znamenitost. Ovo ponavljam stalno, ovo je prekrasna zemlja, toliko toga ima za istražiti i nadam se da će ljudi provesti malo svoga vremena putujući ovom zemljom i uživati – objavio je inoć Marfi.

Dodao je da je Trebinje jedno od najljepših mjesta u BiH.

-Sjajno je biti ovdje, odlično se provodimo. Nadam se da i vi uživate u divnom vikendu – poručio je Marfi.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije