Džumhur osvojio čelendžer u Zagrebu!

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur osvojio je čelendžer u Zagrebu!

Rođeni Sarajlija je u finalnom meču trijumfovao nad 20-godišnjim Hrvatom Lukom Mikrutom rezultatom 2:0 u setovima (7:5, 6:0), pa je tako na ATP listi uživo sa 128. mjesta napredovao za 18 pozicija.

Nije bilo brejka u prvih šest gemova prvog seta, a onda je Džumhur mladom hrvatskom igraču oduzeo servis bez izgubljenog poena.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Mikrut se revanširao odmah u narednom gemu, poslije drame i tri spašene gem-lopte, a potom su i jedan i drugi sačuvali svoj servis do 11. gema, u kojem je Džumhur ponovo napravio brejk.

Poveo je sa 6:5, a onda je u narednom gemu na svoj servis iskoristio drugu gem-loptu i stigao do prednosti u setovima.

U drugom setu kao da je ponestalo snahe hrvatskom igraču, koji je ovaj turnir dočekao kao 509. igrač planete. Osvojio je samo pet poena, a taj period igre je Džumhur za samo 28 minuta riješio bez izgubljenog gema.

Poslije čelendžera u Zagrebu, naredni turnir na kojem će bh. teniser uzeti učešće je onaj u Notingemu. Džumhur je u Engleskoj postavljen za šestog nosioca, a u prvom kolu, odnosno borbi za osminu finala, odmjeriće snage sa Brazilcem Žoaom Fonsekom, trenutno 230. igračem svijeta.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije