EURO 2024: Zašto je remi Hrvatske i Albanije idealan za Srbiju?

Nevjerovatan meč odigrali su Albanija i Hrvatska na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a poslije 90 minuta velike borbe rezultat je bio 2:2.

I pored toga, što je za preciznu računicu još uvijek rano, činjenica je da je upravo ovaj rezultat onaj koji bi najviše mogao da odgovara Srbiji kada je riječ o borbi za plsman u osminu finala.

Naime, Hrvatska je u dva meča na Euru proživjela pravi košmar.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prvo je poražena ubjedljivo od Španije sa 3:0, a onda je protiv Albanije uslijedio novi težak šamar koji bi mogao da ih košta i eliminacije sa šampionata. Naime, Albanci su poveli, Hvrati preokrenuli da bi se sve završilo remijem.

Kada se pogleda tabela, u Grupi B, Španija i Italija imaju po tri boda i igraju međusobni duel koji će, najvjerovatnije, odrediti ko će biti prvi, a ko drugi u grupi. Sa druge strane, po jedan bod iz dva susreta, sakupili su Hrvatska i Albanija.

Albanci imaju negativnu gol razliku od 3:4 i oni su treći u Grupi, pošto se ni “vatreni” nisu proslavili kada je riječ o golovima i imaju 2:5.

Šta ovo znači za Srbiju?

Ovo praktično znači da su rezultati iz ove grupe, skoro idealni za “orlove”. Naime, uz eventualni trijumf nad Slovenijom izabranici Dragana Stojkovića Piksija skoro bi obezbijedili treće mjesto, koje bi ih postavilo na sigurno mjesto ispred trećeplasirane ekipe u Grupi B.  Shodno tome, Orlovi bi morali da budu bolji samo od još jedne treće plasirane selekcije kako bi se plasirali u nastavak takmičenja i u najboljih 16 ekipa.

Da podsjetimo, u nastavak takmičenja plasiraće se prve dvije selekcije iz svake grupe, i još četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije