Euro 2024: Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?

Šansu i dalje ima i Srbija koja svoj meč sa Danskom igra u utorak, a mogla bi da prođe dalje čak i remijem protiv ovog tima. 

Naime, u nekim ne tako nerealnim kalkulacijama Srbija i sa dva boda u grupnoj fazi prolazi dalje, ali bi morali da se poklope rezultati iz preostalih grupa. Štaviše, sve bi moglo da bude poznato još pre meča naše selekcije sa Dancima.

Koliko danas, jedan od uslova bi mogao da bude ispunjen, a potrebno je da Škotska i Mađarska odigraju nerešeno, čime bi Škoti ostali na dva boda na trećem mjestu, ali sa gol razlikom -4, koja bi bila gora od one koju bi imali Orlovi da odigraju remi sa Dancima (-1).

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Drugi deo slagalice mogao bi da se desi već sutra. U Grupi B, Orlovi će navijati za pobede Španije nad Albanijom i Italije nad Hrvatskom. U tom slučaju bi svakako i Albanci i Hrvati ostali na svega jednom osvojenom bodu i bili bi eliminisani sa Eura. Srbiji odgovara i remi Italije i Hrvatske, jer bi imali bolju gol-razliku od Hrvata, koji su na -3.

Da bi Orlovi zadržali šansu da sa dva boda mogu dalje, potrebno je da se ostvare obe ove stvari ili da se desi jedna, pa da se čeka rasplet u Grupi F, gde je Orlovima potrebno da Turska savlada Češku i da Portugal dobije Gruziju ili da sa njom odigra neriješeno.

Sve u svemu, ne bi bilo nemoguće da gledamo Orlove u osmini finala, čak i da ne savladaju Dansku, odnosno ukoliko uspiju da joj otkinu bod, piše Telegraf

Grupa A
21.00: Škotska – Mađarska
21.00: Švajcarska – Njemačka

Ponedjeljak
Grupa B
21.00: Albanija – Španija
21.00: Hrvatska – Italija

Utorak
Grupa D
18.00: Francuska – Poljska
18.00: Holandija – Austrija
Grupa C
21.00: Danska – Srbija
21.00: Engleska – Slovenija

Srijeda
Grupa E
18.00: Slovačka – Rumunija
18.00: Ukrajina – Belgija
Grupa F
21.00: Češka – Turska
21.00: Gruzija – Portugal

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije