Feđa Štukan noć proveo na aerodromu, izjavio da ih boli sadržaj knjige BLANK

Rekao nam je da je noć protekla bez problema.

Štukan je zadržan juče na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ nakon pasoške kontrole i tom prilikom mu je rečeno da mu je nađeno “nešto na kompjuteru”

Festival Krokodil je na Instagramu napisao da će se Štukan danas biti deportovan nazad u BiH jer mu lokalne vlasti ne dozvoljavaju ulazak u Srbiju.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

On se ipak obratio publici Festvala Krokodil ispred Muzeja Jugoslavije, navodeći da će ujutro biti deportovan u Sarajevo, a da je razlog zabrane ulaska u Srbiju sadržaj njegovog autobiografskog romana “Blank”.

Prema mišljenju Štukana, razlog za zabranu da uđe u Srbiju je prije svega sadržaj njegovog romana “Blank”.

“Mislim da ovo tinja već neko vrijeme, ne govori niko ništa konkretno, otkako je ‘Blank’ izasao u Srbiji. I moja gostovanja po srednjim školama i na raznim festivalima – koliko je ljudi prihvatilo tu knjigu, i koliko razumiju suštinski zašto je ona opasna zapravo za sve ove režime u bivšoj Jugoslaviji. Mislim da je zapravo to prva stvar”, rekao je Štukan, koji je prethodno izjavio za N1 da su mu na aerodromu rekli prilikom zadržavanja da postoji “negativna procjena bezbjednosnog rizika”.

Osnivač Krokodila i pisac Vladimir Arsenijević izjavio je povodom privođenja Štukana da je to “stvarno skandalozno i okrutno”.

“Kritičnost Feđe Štukana je građanska i sasvim na mestu, a ovo je osvetničko ponašanje jedne budalaste države koja na ovakav način tretira ljude u domenu kulture”, rekao je Arsenijević, prenosi list Danas. Dodao je da je to što se desilo “užasna sramota”.

POGLEDAJTE PODCAST BUKE SA FEĐOM ŠTUKANOM

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije