Velež preuredio kavez za gostujuće navijače, gradiće se nova tribina vrijedna 3 miliona KM

Mnogo prašine podiglo se uoči prve utakmice polufinala Kupa BiH između Veleža i Željezničara kada su gostujuće pristalice odbile doći na utakmicu, nezadovoljni uslovima u improvizovanom kavezu, te su poručili da ne žele ići ispod svog dostojanstva.

Za portal Klix.ba potvrđeno je da montažna tribina, koja je namijenjena gostujućim navijačima na stadionu Rođeni, nije prošla kontrole i inspekcije te da je iz NS BiH okarakterisana kao neadekvatna.

FK Velež je potom dobio informaciju da mora osigurati pet posto sigurne zone za gostujuće navijače na već postojećim tribinama stadiona Rođeni, nakon čega su odlučili preurediti postojeći kavez.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Postavljene su stolice i skinut je krov s kaveza, te će montažna tribina do kraja sezone moći primiti gostujuće navijače.

Istovremeno, od ranije je poznato da će Velež na kraju sezone krenuti s izgradnjom prave južne tribine, a kako piše Hercegovina.info, ona će brojati 3.5000 sjedećih mjesta, a u sklopu nje će biti smještena i svečana loža, prostorije za novinare i VAR soba.

Zapadna tribina na kojoj je sada smještena svečana loža bit će ujedno tribina za gostujuće navijače koja ima pristup s potpuno druge strane, nego ona na kojoj su smješteni najvjerniji navijači Veleža, te će tako biti manja mogućnost za eventualne bliske susrete najvatrenijih pristalica domaćih klubova.

Kako piše Hercegovina.info, izgradnja ove tribine iznosit će oko 3 miliona KM, a Velež već ima rezervisana sredstva za istu. To uključuje i pomoć Grada Mostara i Županijske Vlade HNŽ-a.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije