Facebook je tajnovito predstavio novu opciju, koja otežava online ‘špijuniranje’.
Nova se opcija zove Hello, a ono što je problematično, kako
piše Independent, jest mjesto gdje je Facebook pozicionirao svoju novu
opciju.
Naime, ako posjetite profil nekoga od svojih prijatelja, vidjet ćete
ikonu ruke koja maše, a iznad nje riječ “Hello”. Ako kliknete na nju,
osoba će dobiti obavijest da ste im mahnuli.
I tu stvar zapravo postaje ponešto problematična. Opcija se, naime,
pojavljuje i na profilima ljudi koji vam nisu prijatelji. Štoviše, vrlo
je upečatljiva, posebno na mobilnoj aplikaciji ili mobilnoj verziji
Facebookove stranice, a nalazi se odmah ispod fotografije profila, na
lijevoj strani ekrana.
Korisnici se žale da je poprilično lako slučajno kliknuti na ikonu,
što može biti i nezgodno ako špijunirate profil osobe koja vam se sviđa,
za što ljudi nerijetko koriste ovu društvenu mrežu. Drugi kažu da su
greškom često kliknuli na Hello umjesto na opciju Dodaj prijatelja, što
ih, kako kažu, čini čudnima.
Ipak, ima rješenje. Ako ste slučajno kliknuli na novu opciju, možete
to poništiti tako što ćete je još jednom kliknuti i potom kliknuti na
opciju Potvrdi, koja će se pojaviti.