Čak i Zoom vraća svoje radnike u kancelarije

Iz kompanije Zoom naveli su da sada provode “strukturisani hibridni pristup”, što znači da zaposlenici koji žive blizu kancelarije “treba da budu na licu mjesta dva dana u sedmici” jer je to “najučinkovitije” za uslugu videokonferencije.

“Kao kompanija, mi smo u boljoj poziciji za korištenje vlastitih tehnologija, nastavak inovacija i podršku našim globalnim klijentima. Nastavit ćemo koristiti cijelu Zoom platformu kako bi naši zaposlenici i disperzirani timovi bili povezani i radili učinkovito,” izjavili su iz ove kompanije.

Ostavljajući po strani ironiju, Zoom nije isključen iz trenda povratka u ured koji je zahvatio tehnološke kompanije. Posljednjih mjeseci Google, Amazon i Salesforce donijeli su slične politike, okončavši pristup iz Covid ere koji je zaposlenicima davao više slobode da rade od kuće. Međutim, kompanije su se suočile s određenim otporom zaposlenika nakon što su se radnici navikli na veću fleksibilnost.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Čak se i Bijela kuća obračunava s radom na daljinu. Prošli sedmice, od američkih vladinih agencija zatraženo je da idućih mjeseci češće vraćaju radnike u ured, prema internom dopisu koji je dobio CNN.

Zoom (ZM) je imao vlastitih poteškoća jer je potražnja počela opadati nakon porasta potaknutog pandemijom. U februaru je Zoom (ZM) smanjio otprilike 15% svog osoblja, što iznosi oko 1300 zaposlenika, nakon prebrzog rasta. Članovi uprave također su smanjili svoje plate za 20% za nadolazeću fiskalnu godinu i izgubili svoje bonuse za fiskalnu godinu 2023.

Zoom je svojim uslugama videokonferencija definisao rane dane pandemije, jer su se mnoge kompanije okrenule ovoj platformi za videochat s prijateljima i kolegama tokom karantina. Do sredine 2020. Zoom je imao vrtoglav rast prihoda potaknut naglim porastom broja poslovnih klijenata iz mnogih kompanija koje su bile prisiljene okrenuti se radu na daljinu.

Dionice kompanije porasle su za oko 4% u ovoj godini.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije