Kolaps na svim moskovksim aerodromima; Sve otkazano

Svi moskovski aerodromi su “bukvalno u haotičnom stanju”, piše britanska štampa, zbog novih napada dronom na prestonicu Rusije.

Svi dolazeći i odlazeći letovi su otkazani usled napada dronovima-kamikazama poslatim, kako se tvrdi, iz Ukrajine.

Prema izveštajima nadležnih službi jutros su se u Moskvi čule eksplozije, a protivvazdušni sistem grada je uspeo da locira i obori dva drona.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Međutim, kako prenose agencije dve osobe su povređene prilikom pada delova oborene bespilotne letelice. Navodi se da je olupina jednog od dva drona koja je danas presrela ruska PVO pala na baštensku kuću u gradskom okrugu Istra, prenosi list Izvestija.

Osim toga, razbijeni su prozori na tri kuće. Hitne službe su na licu mesta.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da su dva ukrajinska drona uništena iznad moskovske oblasti.

Jedan ukrajinski dron oborila je ruska PVO, a drugi je potisnut sredstvima elektronske borbe, prenosi agencija RIA Novosti.

Britanski Dejli mejl navodi da je jedan dron pao u blizini rezidencije glavne Putinove propagandistkinje, urednice Raša tudej Margarite Simonjan.

Simonjan je podelila sliku iz svog dvorišta i precizirala da je ukrajinski dron, oboren sredstvima protivvazduhoplovne odbrane, pao u susednu ulicu.

“Hvala našim sistemima PVO što je sve prošlo bez žrtava i materijalne štete”, poručila je. U narednoj objavi, ipak, dodala je da je, “kako javlja guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov, u našem seocetu je povređeno dvoje ljudi”.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije