Karan u Bijeljini otkrio nove detalje istrage o ubistvu inspektora: Slijedi čišćenje u redovima MUP RS

Karan je  govorio u ubistvu policijskog inspektora Nenada Markovića i djelovanju MUP-a Srpske tom slučaju.

Upitan da li je bilo pritisaka na policiju s obzirom na to da je osumnjičeni za ubistvo inspektora Markovića, Nikola Kokanović, sin poslanika Socijalističke partije u NS Republike Srpske Zorana Kokanovića, Karan je naglasio da kod takvih predmeta ne poStoji niko ko može da vrši pritisak na policiju.

“Vodimo još jedan paralelnti proces već duže mjeseci, posebno kroz operativne uprave koje vodi direktor Policije. Čistićemo policiju jer nećemo dozvoliti da ijedan loš policajac pokvari ono dobro i časno što uradi stotinu drugih. Nije nam u interesu da u svojim redovima imamo i jednog lošeg policijaca. Nijedan takav policajac ne može da stoji rame uz rame sa Markovićem koji je dao život za Republiku Srpsku i bezbjednost njenih građana”, rekao je Karan.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Karan je pohvalio odgovorno i profesionalno djelovanje PU Bijeljina na rasvjetljavanju ubistva inspektora Markovića, hvataju, lišavanja slobode i privođenja nadležnom tužiocu osumnjičenih, nazvavši ubistvo likvidacijom.

“Dokazi pokazuju da su trojica uhapšenih bili pomagači neposrednom izvršiocu krivičnog djela, odnosno saizvršioci, ali će dokaze cijeniti sud”, naveo je Karan.

On je poručio da nema tog kriminalca ili kriminalne grupe koja je jača od policije.

“Slučaj ubistva policiskog inspektora opravdano je stvorio brigu i strah građana za njihovu bezbjednost ali razloga za strah nema. Bezbjednosna situacija u Bijeljini i Srpskoj je pod kontrolom MUP-a “, poručio je Karan.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije