Smije li SNSD krenuti u opoziv Stanivukovića?

foto BUKA

Kako je najavljeno, konferencija će biti održana povodom peticije za opoziv gradonačelnika i spas Banjaluke. Peticija će biti organizovana kao svojevrsni test pred pokretanje zvaničnog opoziva.

Inače Đajić je, gostujući u podcastu BUKE najavio da će se krenuti u opoziv Gradonačelnika Stanivukovića, kako je rekao kroz mjesec i po dana.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ovim povodom na društvenim mrežama oglasio se i nezavisni odbornik Aleksandar Petković, koji je potvrdio ovu informaciju

“Gradski odbor Snsd Banjaluka donio je odluku da se ide u opoziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Rasulo u GO Snsd Banjaluka je evidentno što pokazuju prepiske i teške uvrede visokih funkcionera između sebe. Da li će uspjeti da sakupe 16. glasova u skupštini biće signal da li uopšte postoji skupštinka većina koja se pokazala do sada prije svega neozbiljnom jer su oni presudni faktor (ne)održavanja skupština.Sa druge strane ogromni amoniziteti dojučerašnjih saboraca i otrovne strelice koje lete svakodnevno sa teškim riječima u slučaju da skupština izglasa da se ide u opoziv, mogla bi donijeti zaplet sa neizvjesnim ishodom, da li će opoziv uspjeti ili ne!Čeka nas paklena jesen, nadovezana višegodišnjom političkom vrelininom koja prati Banjaluku i njene građane!” napisao je Petković na Facebooku.

Petković se referisao na sukobe na društvenim mrežama između SNSD-ovog poslanika Momčila Antonića, koji je ottvoreno prozvao Vladu Đajića.

Stanivuković je više puta pozivao SNSD i koalicione partnere da krenu u opoziv.

Ukoliko opoziv ne uspije, skupština Grada Banjaluka može biti i raspuštena, što predstavlja dodatni teret za vladajuću koaliciju, predvođenu SNSD-om.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije