Rat u Izraelu: Stotine mrtvih, noćas ubijen izraelski general, Netanyahu prijeti: ‘Bježite iz Gaze!‘

Tijekom posljednjih nekoliko sati zrakoplovi ratnog zrakoplovstva Izraela napali su lansirno mjesto i ubili dvojicu terorista koji su se nalazili u njegovoj blizini‘, objavile su Izraelske zračne snage, piše Jutarnji.hr

‘Identificirana je teroristička ćelija koja je pokušala prodrijeti na izraelski teritorij preko plaže Zikim i spriječeno je njezino daljnje djelovanje. Teroristi i njihova vozila otkriveni su kako pokušavaju prijeći ogradu iz Pojasa Gaze u Izrael te su u svojoj namjeri spriječeni‘, kazali su.

Militanti Hamasa oteli su velik broj izraelskih civila i vojnika i drže ih u zarobljeništvu u Gazi, potvrdila je izraelska vojska.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Vojska je potvrdila tvrdnje Hamasa da su njegovi borci oteli nekoliko Izraelaca nakon što su probili ogradu na granici i upali u zajednice na jugu.

Vojska nije objavila dodatne pojedinosti, niti otkrila koliko je Izraelaca zarobljeno.

Tijekom dana bilo je nekoliko dojava o odvođenju talaca.

Društveni mediji prepuni su videa za koje se tvrdi da prikazuju borce Hamasa kako vuku beživotna tijela izraelskih vojnika i paradiraju zarobljenim civilima ulicama.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u podužem postu na Twitteru napisao je da će “Izrael pobijediti u ovom ratu bez ozbzira na visoku cijenu”. Potom je zaprijetio Hamasu:

– U svim dijelovima Gaze gdje je Hamas prisutan i gdje se njihovi borci skrivaju, ostat će samo ruševine. Kažem sada satnovnicima Gaze – otiđite sada jer ćemo silu priminjeniti svugdje, rekao je Netnayahu i dodao da se trenutno vode borbe na zadnjim lokacijama koje se “čiste od terorista”.

Situacija u Izraelu i dalje nije u potpunosti pod kontrolom pošto na jugu zemlje još traju borbe s infiltriranim militantima Hamasa, rekao je rano u nedjelju glasnogovornik izraelske vojske

Hamasovi borci u iznenadnom su napadu probili u Izrael na nekoliko lokacija i na desetke vojnika i civila uzeli za taoce.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije