Đilas: Odgovornost, ne smjene

Đilas je u “Danasu” demantovao da na sednici Glavnog odbora DS je tražio smene Jeremića i ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića.

U pisanoj izjavi potpredsednik DS je naveo da nije tražio smene ili ostavke već da je pozivao na odgovornost.

On je naveo da je na nedeljnoj sednici Glavnog odbora DS, u kontekstu nedobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, postavio i pitanje “odgovornosti nas samih”, a onda i dva najodgovornija, resorna ministarstva – Ministarstva inostranih poslova i Ministarstva za Kosovo i Metohiju

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Netačno je da sam kao zamenik predsednika Demokratske stranke, na u nedelju održanom Glavnom odboru, tražio smenu ministra inostranih poslova Vuka Jeremića zbog toga što Srbija nije dobila status kandidata.

Tačno je da smatram i to sam i u nedelju izneo pred članstvom, da je stav Nemačke i još nekih zemalja nepravedan i da je prema Srbiji zauzet nekorektan stav ako se u obzir uzmu svi koraci koje je država preduzela. Odgovornost za nedobijanje statusa kandidata nije samo na Srbiji, ali smo istovremeno mi ti koji svakako treba da preispitamo šta smo još eventualno mogli da uradimo da do kandidature dođemo.

U tom kontekstu sam postavio pitanje odgovornosti nas samih, a onda i dva najodgovornija, resorna ministarstva – Ministarstva inostranih poslova i Ministarstva za Kosovo i Metohiju”, objasnio je Đilas u pisanoj izjavi koju je objavio “Danas” u onlajn izdanju.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije