Josipović zatražio smjenu ministra Jandrokovića

“Prijedlog ambasadora prema Ustavu podnosi Vlada, uz prethodno mišljenje nadležnog saborskog odbora, a ne ministar vanjskih poslova. Ovo što je podnio ministar Jandroković, to je ništa. Taj popis mu mogu samo vratiti, ne znam što da kažem. To je kvazi prijedlog”, kaže Josipović.

Jandrokovića treba smijeniti!

Predsjednik, koji u zadnje vrijeme sve češće zaoštrava retoriku prema vladajućem HDZ-u, poručio je da se Jandroković ponio nedopustivo i da bi trebao snositi političku odgovornost za svoj postupak. “Nadam se da ovo što je ministar učinio nije politika ove Vlade i premijerke Jadranke Kosor”, kaže Josipović.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Na direktan novinarski upit smatra li da bi Jandrokovića trebalo smijeniti, Josipović odgovara pozitivno. “Mislim da bi smjena trebala biti normalna stvar za ministra koji ne poštuje ni proceduru, ni instituciju predsjednika, i koji u javnost iznosi neistine”, kaže Josipović.


Jandroković optužio Josipovića da želi ambasade namjestiti SDP-ovcima

Naime, Jandroković je predsjednika optužio da oteže s imenovanjem ambasadora. Josipović odgovara da to nije istina, te podsjeća kako mu je Jandroković poslao prijedlog pred samu ljetnu pauzu Sabora, a nove ambasadore bez saborske odluke nije moguće potvrditi.

Jandroković je također u trećem Dnevniku HTV-a urednika Mislava Togonala žestoko nasrnuo na predsjednika prozvavši ga da želi namjestiti SDP-ove ambasadore dođu li oni na vlast, i to ne prema stručnosti već prema političkoj podobnosti.

Kao “argument” naveo je koalicijsku Vladu Ivice Račana koja je imenovala Ivana Grdešića za ambasadora u SAD-u. Togonal ga je podsjetio kako je Grdešić ipak stručnjak no nije ga priupitao što je s nizom ambasadora koje je postavila HDZ-ova Vlada, a koji su okaljali ugled Republike Hrvatske u stranim zemljama. Počevši od ambasadorke Kolinde Grabar Kitarović u Washingtonu, njezinog prethodnika Nevena Jurice do Jovana Vejnovića u Libiji.

 

 

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije