Odnos Rusije prema Srbiji ponižavajući

Jovanović je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima rekao da je emisija “Utisak nedelje” samo povod za nastavak konstantnog miješanja Ambasade Rusije u unutrašnje poslove Srbije, uz diplomatske fraze koje ne uspjevaju da prikriju otvoreni pritisak koji će, u slučaju LDP-a, samo izazvati suprotan efekat.

On je rekao da, uprkos protestu Ambasade Rusije, najodlučnije ostaje pri iznijetom mišljenju i ukazao da je napravio jasnu razliku između kritike ruske politike i odnosa punog uvažavanja i poštovanja koji ima prema Rusiji, njenoj istoriji, kulturi, građanima, međunarodnom značaju i potencijalima.

Jovanović kaže da je preispitivanje i redefinisanja energetskog sporazuma Srbije i Rusije, uz istovremenu integraciju Srbije u NATO i EU, jedini realan put za kvalitetan i ravnopravan odnos Beograda i Moskve.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

On je istakao da Srbija ima tretman “ponižene kolonije bez ikakvog prava i uticaja na projekat `Južni tok`, uprkos tome što je, u ime partnerstva, prepustila Rusiji energetski sektor i monopolistička prava nezamisliva i u samoj Rusiji”.

” Takvim poslovnim kriterijumima Moskva nije izložila nijednu drugu državu, baš kao što nimalo ne ceni vojnu neutralnost Srbije, dok sa članicama NATO sklapa ugovore po neuporedivo korektnijim kriterijumima koji su za nas nezamislivi”, istakao je Jovanović.

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije