Preminula glumica Elizabet Tejlor

Holivudska glumica Elizabet Tejlor umrla je danas u 79. godini, javili su američki mediji.

Glumica je početkom februara primljena u bolnicu “Sedars Sinaj“ u Los Anđelesu. Tada je rečeno da je hospitalizovana zbog “simptoma sličnih srčanoj insuficijenciji”. Prije mesec dana saopšteno je da se oseća bolje, ali da ostaje u bolnici.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Elizabet Tejlor dobitnica je dva Oskara, za filmove “Baterfild 8” i “Ko se boji Virdžinije Vulf?”.

Ostaće zapamćena i po ulogama u filmovima “Kleopatra””, “Mačka na usijanom limenom krovu”, “Staza slonova” i “Kvo vadis”.

Zadnjih godina rijetko se pojavljivala u javnost, a u jednom od rijetkih intervjua 2006. godine odbila je priznati da je smrt zakucala na njezina vrata.

Elizabet Tejlor rođena je 27. februara 1932. godine u Hemstedu u Londonu, i mada mnogi misle da je glumica Britanka koja se proslavila u Americi, njena porodica je zapravo iz Arkanzasa u Kanzasu.

Glumom je počela da se bavi veoma rano, još kao djevojčica, a iz tog perioda najpoznatiji je nen film “Lesi se vraća kući”.

Liz Taylor očaravala je svojim neobičnim ljubičastim očima, ljepotom i šarmom sve oko sebe. Mediji su pratili svaki njezin pokret, a muškarci su su joj teško odolijevali.

Pored sjajnih uloga, Elizabet Tejlor bila je poznata i zbog uzbudljivog ljubavnog života, a udavala se čak osam puta. Iza sebe je ostavila četvoro dece, dve kćerke i dva sina.

‘Moja majka bila je nevjerovatna žena koja je živjela život pun strasti, humora i ljubavi. Iako je njen odlazak veliki gubitak za nas, uvijek će nam biti velika inspiracija zbog njezina nemjerljiva doprinosa. Njena izvanredna karijera na filmu, uspjeh u poslovnom životu te hrabro i neumorno zalaganje u borbi protiv AIDS-a čini nas nevjerojatno ponosnima na njena dostignuća u životu. Njeno nasljeđe nikada neće da izblijedi. Mi znamo da je naša majka činila ovaj svijet boljim. Njena ljubav živjeće vječno u našim srcima”, stoji u saopštenju njenog sina Kristofera Vajldinga.

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije