Počela rasprava o rekonstrukciji Vlade Srbije

Izborom članova Vlade Srbije biće završena njena rekonstrukcija, nakon čega će u kabinetu premijera Mirka Cvetkovića biti 17 ministarstava i 21 član.

Poslanicima će nove članove vlade predstaviti premijer Cvetković, a sednici prisustvuju kandidati za ministre, kao i dosadadšnji članovi kabineta.

Na kraju sjednice, poslije izbora, ministri bi trebalo da polože i zakletvu, koja glasi: zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću se obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana vlade vršiti savjesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prethodno su u Skupštini Srbije konstatovane ostavke 14 ministara.

Cvetković: Ciljevi vlade ostaju nepromjenjeni

Predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković je, predstavljajući parlamentu program rekonstruisane vlade, rekao da će prioriteti izvršne vlasti ostati nepromijenjeni.

Prioriteti Vlade Srbije, kako se navodi u premijerovom ekspozeu, biće puna posvećenost što bržem ulasku Srbije u EU, očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije, razvoj privrede Srbije i poboljšanje životnog standarda njenih građana, razvoj socijalno odgovorne države i solidarnog društva, beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, i puna saradnja sa Haškim tribunalom.

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije