Počinje jubilarni peti Dorf

Jubilarni, peti Festival dokumentarnog rock filma (DORF) predstavlja od 10. do 13. marta u Vinkovcima i Rijeci više od 30 filmova iz regiona i sveta.

U okviru festivala biće predstavljen raznovrstan prateći program i goste, među kojima su najavljeni autori i producenti filmova kao što su Donald McGlynn, Vanja Kovačević, Enrico Stocca, Gjorgji Janevski, Matjaž Mrak, Janez Leban, Milan Nikodijević…

Peti DORF svečano počinje u Gradskom kazalištu Vinkovci američko-danskim filmom “Howlin’ Wolf Story” (2003) Dona McGlynna (SAD/Danska) o autentičnom bluz prvaku Chesteru “Bigfoot” Burnettu, poznatijem kao Howlin’Wolf, dok program u riječkom Art-kinu Croatia startuje američkim dokumentarcem “Lemmy” (2010) Grega Ollivera i Wesa Orshoskog o legendarnom r’n’r odmetniku i lideru grupe Motorhead (Lemmy Kilmister).

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Film “Lemmy” je u međunarodnom takmičarskom programu, koji obuhvata 15 ostvarenja, dok je u regionalnoj konkurenciji osam filmova, a van trke za nagrade još desetak, uključujući igrani film “Mlad i zdrav kao ruža” Jovana Jovanovića iz 1971. godine koji je decenijama bio u bunkeru.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije