Hrvatska se vraća kući – u EU

“Mi ćemo zaista obaviti svoj posao i ponosno i uzdignuta čela ući u EU zahvaljujući znanju tisuća hrvatskih ljudi i našoj odlučnosti da se vratimo kući. Mi to doživljavamo kao povratak kući, našem europskom, civilizacijskom krugu”, rekla je premijerka Hrvatske Jadranka Kosor na otvaranju konferencije pod nazivom “Hrvatska: novi model proširenja Europske unije”.

Zahvalivši se EPP-u kao “snazi koja je cijelo vrijeme podržavala projekt ulaska Hrvatske u EU”, Kosor je izrazila uvjerenje da će do kraja lipnja Hrvatska zatvoriti preostalih sedam pregovaračkih poglavlja, uključujući poglavlja o pravosuđu i tržišnom natjecanju.

“U odlučujućem smo trenutku. Privremeno izvješće Europske komisije naznačuje da je pregovore moguće zaključiti u junu”, kazala je Kosor članovima Središnjeg odbora kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu, poručivši da njihovu potporu posebice očekuje sljedećih mjeseci.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Predsjednik EPP-a Joseph Daul izrazio je uvjerenje da će Hrvatska vrlo brzo ispuniti sve potrebne kriterije za zaključivanje pregovora.

“Imate tek nekoliko metara za pretrčati kako biste ušli u ciljnu ravninu”, rekao je Daul.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije