URS o kandidatima za ministre

U pres službi URS-a rečeno je da će se nakon tog sastanka novinarima obratiti lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić i njegov zamenik Veroljub Stevanović.

Imena kandidata za ministre, međutim, neće biti saopštena. Iz te stranke je rečeno da će čekati na konačan ishod rekonstrukcije Vlade.

Na sednici predsedništva URS-a biće reči i o aktuelnim političkim temama u zemlji.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prema rečima ministarske za telekomunikacije Jasne Matić, koja trenutno vrši i dužnost ministra ekonomije umesto Dinkića, G17 plus neće potkopavati vladu.

Podsetimo, nakon što je premijer Srbije odlučio da pokrene postupak za razrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića, njih dvojica podnela su ostavke na svoje funkcije. S Dinkićem je ostavku podnela i njegova partijska kolegoinica i ministarka za nacionalni investicioni plan Verica Kalanović. Osim ta dva ministra, G17 plus treba da predloži i ime kandidata za naslednika Tomice Milosavljevića, koji je “iz duboko ličnih razloga”, kako je objasnio, ranije podneo ostavku. To će biti Zoran Stanković, nekadašnji načelnik VMA.

Ipak poslednjih dana su se u javnosti pojavile informacije da EU ima primedbi na njegov izbor, zbog uverenja da je bio povezan sa haškim beguncima.

Za šeficu poslaničke grupe “Za evropsku Srbiju” iz Demokratske stranke Nadu Kolundžiju nijedno personalno rešenje ne sme biti važnije od evropskih integracija.

“Treba vrlo ozbiljno razmotriti prigovore, njihovu osnovanost i moguće posledice koje bi Srbija imala ukoliko ih ne bi uvažila”, kazala je ona.

Na pitanje da li bi DS išla toliko daleko da G17 Plus sugeriše da promeni ime kandidata za ministra zdravlja, Kolundžija je odogvorila da bi DS uvek išla toliko daleko i uradila sve što je neophodno kako bi otklonila sve prepreke Srbiji na putu ka EU.

U G17 plus je za B92 rečeno da je “jasno da EU i Sjedinjene Države nemaju ništa protiv Stankovića. Zbog toga se, kako navode, postavlja pitanje da li demokrate imaju nešto protiv Stankovića ili toga da G17 vodi resor zdravstva. Stranka je dostavila i pismo francuske ambasade u kome nisu iznošeni nikakvi stavovi vezni za izbor Zorana Stankovića.

B92

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije