Prijatelj iz Afrike spašava tužiteljev laptop

Opljačkan je čovjek koji se brine da nas ne pljačkaju kako veliki lopovi u odijelima tako i oni mali, obični kradljivci.

No, osim što je drski lopov uspio iz stana u prizemlju zgrade uzeti tužiteljevo računalo, uspio je poslati novu poruku građanima o sigurnosti u zemlji. Jer, ako je upao u stan čovjeka na vrhu piramide pravosuđa, što je s onim jadnicima koji nemaju blindirana vrata niti bilo kakvu titulu.

Opljačkan je čovjek koji se brine da nas ne pljačkaju kako veliki lopovi u odijelima tako i oni mali, obični kradljivci.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Šuplja priča o sigurnosti dobila je još jednu rupu, a država još jednu smiješnu priču.

No, bilježi zemlja i neke napretke. Tako je Bosna i Hercegovina, zemlja u kojoj se odavno nije potpisao neki sporazum, a da nije bio potpisan na silu ili da nije ostao neproveden, potpisala sporazum s Ekvatorijalnom Gvinejom.

Knjige iz zemljopisa i geografije vjerojatno se ne bave ovom afričkom zemljom, pa mnogi ne poznaju našeg novog prijatelja. No, imamo podršku zapadnoafričke zemlje, koja je za duplo pismenija od naše, a za duplo manja.

Afrički prijatelji su u srdačnom razgovoru u New Yorku obećali da će nas gurati na našim putevima. A naši su putevi pohabaniji od onih kakve zamišljamo u Africi.

Samo da nam se ne ponovi slučaj s prijateljem iz Gvineje Bisau, koji je izvarao cijelu bivšu Jugoslaviju kao njihov predstavnik. No, ako se i ponovi, neće biti čudno.

Ipak smo zemlja s tužiteljem bez laptopa, zemlja bez dogovora i sporazuma. Ali imamo prijatelje koji nas guraju kao što i mi jedni druge i treće guramo od sebe i na dno.

Možda će nam novi afrički prijatelji otkriti kako sačuvati laptop u stanu tužitelja i kako da u njemu ostanu svi lopovi. Ako ne oni sitni mali kradljivci, barem oni u odijelima.

Preuzeto sa www.bitno.ba

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije