Kradi mali, p… im materina

Danas, maleni golobradi kradljivac, dokazuje kako glad njegove obitelji reže dublje od šupljih priča šupljih glava o socijalno narušenim obiteljima i zanemarenoj djeci.

Uhićen je dječak, koji je od opljačkanog novca sebi ostavio dvije marke, a za ostatak je kupio hrane za svoju obitelj. Maleni prijedorski Robin Hood, koji nije opljačkao nekog silno bogatog, nego nekog prosječnog napaćenog trgovca, završit će u policijskim knjigama, a socijalne službe, koje se godinama pretvaraju da nešto rade, stavit će ga u rubriku od obitelji zanemarenog djeteta.
Ako golobradi prijestupnik ukradeni novac ne potroši na poker-aparatima, koji su gle čuda zabranjeni maloljetnicima, i ako ne kupi isto tako zabranjeni alkohol i cigarete, nego ukrade da nahrani obitelj, znači da nije zanemaren od obitelji.

Zanemarila ga je upravo ona masna teta u socijalnoj službi koja je uz riječi „pizda mu materina“ njegovo ime stavila u rubriku djece o kojoj se mora brinuti. A upravo upisivanjem njegova imena u prijestupnike i zanemarane, prestaje sva briga o njemu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U neka naša vremena, koja su nam oteta ovako ili onako, znala se ukrasti neka žvaka i paket sličica. Bio je to dokaz da nisi tek obični klinac. Težilo se k odrastanju. Danas, maleni golobradi kradljivac, dokazuje kako glad njegove obitelji reže dublje od šupljih priča šupljih glava o socijalno narušenim obiteljima i zanemarenoj djeci.
Šuplje glave trebale bi napokon progledati i vidjeti da otac i majka nisu zanemarili ovo dijete. Oca i majku zanemarila je zemlja, a golobradi kradljivac poželio je biti na trenutak heroj i na stol donijeti hranu, koja je očito rijetka pojava u njegovu domu.

Sigurno je, dok je krao novac, uz misli kako da ga ne uhvate pomislio kako bi želio biti sasvim običan dječak. U vrijeme kad njegovi vršnjaci surfaju Internetom, kad im vraški skupa igračka dodasi za dva dana i kad redovito ostavljaju dobar dio hrane iza objeda, on je prisiljen hraniti obitelj. Pa kako bilo.

Možda negdje u svojim snovima mašta o tome da će kad odraste postati ovo ili ono i hraniti svoje kod kuće. No, ostat će to samo na snovima jer isto sanja i njegov otac.

A njegovog oca nisu zanemarili otac i majka. Kao i golobradog Robin Hooda zanemarila ga je zemlja, koja je zabrinuta europskim putevima. Zanemarila ga je zemlja koja ga ne želi ni staviti u broj stanovnika. Zanemarila ga je uz riječi „pizda ti materina“.

Tekst preuzet sa prijateljskog portala www.bitno.ba

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije