Sve će to narod pomlatiti

Siđi Obrene sa planine

Odbornici su se sastajali jednom mjesečno, za oko 3 sata trajanja sjednice usvajali su po 30 tačaka dnevnog reda, gotovo bez ikakve rasprave. Većina odbornika vegetira na sjednicama, kunjaju, čitaju novine i više liče na biljke nego na ljude koji treba da se bore za prava građana, što je još i dobro jer se neki odbornici i ne pojavljuju, teško im je da izdvoje i ta 3 sata mjesečno za 1.255 KM, vjerovatno po ugledu na načelnika Obrena Petrovića koji od sredine decembra nije dolazio na svoje radno mjesto, može se načelniku da planduje na svojoj zadužbini Preslici, bez TVa i novina. Kako nam načelnik ne silazi sa planine, mnogi se pitaju da li je načelnik uopšte čuo da je u toku Svjetska finansijska kriza koja je pogodila i opštinu Doboj? Možda bi SO trebala da formira komisiju da ide tražiti Obrena po planini da mu jave da je u Doboju sve stalo, niko ništa ne proizvodi, čak se više ni zgrade ne grade, ljudi ne primaju plate…

Sve će to narod platiti

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Rekordno nizak budžet doživio je nekoliko rebalansa zbog smanjenja priliva sredstava, prepolovljena su davanja sportskim udruženjima, socijalne pomoći, stipendije studentima, djeci poginulih boraca. Izdavajanja za komunalne usluge (rasvjeta, vodosnabdijevanje, odvoz smeća) su prepolovljena, drugim rječima sve ono što je zavisilo od opštinskog budžeta je ili u potpunosti ukinuto ili je upolovljeno u odnosu na ranije godine. Sa budžetom koji je pravi recesijski i krizni, jedini način da odbornici zadrže svoje plate jeste bio da otmu novac od porodica poginulih boraca, sportista, kulture, rasvjete i svega ostalog na opštinskom budžetu.

Ili će im platiti, ili će ih pomlatiti

Odbornici Skupštine opštine Doboj koji su glasali za 50% povećanje prihoda u odnosu na ranije godine, i kojim ne pada na pamet da traže smanjenje primanja kako bi se moglo dati nešto novca socijalnim slučajevima koji zavise od budžeta u godini krize su odbornici SDSa: Daliborka Lukić, Popović Brankica, Vuković Ljubica, Škorić Zoran, Kerić Karmela, Žakula Simuna, Petra Božičković, Đurković Sreto-Pekara, Kovačević Aleksandar, Panzalović Duško, Gligorić Milenko, Petrović Zdravko, Mitrović Slobodan i Gostimirović Slobodan. Odbornici SNSDa: Lazić Zoran, Panić Dušan, Kuzmić Zlatko, Vasilić Spomenko, Kuzmić Velemir – Veljo, Đorđić Vlado, Pejić Željko, Đurić Dalibor i Krulj Vanja. Odbornici SDP: Suljkanović Enes (predsjednik SO) i Mešić Sado. Nezavisni odbornici: Marić Siniša i Spasojević Zlatko (potpredsjednik SO) – oba izabrani sa liste PDP, Lista SDA – S BiH: Bajraktarević Murvet, Nacionalne manjine: Marković Dragan.

Preuzeto sa: Dobojskikriminal blog

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije