Ankete: Trump vodi u odnosu na Bidena u 4 ključne države

Bivši predsjednik Donald Trump ima prednost u odnosu na sadašnjeg predsjednika Joea Bidena, sudeći prema rezultatima ankete među registrovanim biračima u četiri ključne države.

U Nevadi, državi u kojoj je Biden odnio tijesnu pobjedu na predsjedničkim izborima 2020. god., Trump se može pohvaliti podrškom od 52 posto, dok je Bidenovih 41 posto. Trump je nadmašio Bidena i u Georgiji, državi koja je bila ključna za njegov pokušaj poništavanja posljednjih predsjedničkih izbora, s 49% naspram Bidenovih 43%.

Trump vodi i u Arizoni, s 49 posto naspram Bidenovih 44 posto. U Michiganu, Trump takođe ima prednost od 5 bodova: 48% naspram Bidenovih 43%.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Trump velikom većinom ostaje republikanski favorit, dok je Biden veliki favorit za demokratsku nominaciju.

Posljednje ispitivanje javnog mnijenja naglašava značajne izazove s kojima se suočava Bidenova kandidatura za ponovni izbor, uključujući niske ocjene postignutih rezultata i pitanja o njegovoj dobi i sposobnosti da upravlja zemljom.

Rezultati ankete posebno su upečatljivi s obzirom na sve veće pravne probleme sa kojima se suočava Trump. Protiv bivšeg predsjednika vodi se 91 kaznena prijava po četiri optužnice. Izjasnio se nevinim po svim točkama optužnice.

Obzirom da su izbori tek za godinu dana, glasnogovornik Bidenove kampanje Kevin Munoz umanjio je značaj ankete u izjavi u nedjelju, rekavši za CNN: “Predviđanja obično izgledaju malo drugačije godinu dana kasnije.”

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije