Roditelji djece sa poteškoćama u razvoju ogorčeni nebrigom i izjavama vodećih banjalučkih političara

Banjaluka, odnosno gradske vlasti, sve su dalje od dogovora oko prošlogodišnjeg rebalansa budžeta.

I dok gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdi da većina predvođena SNSD-om namjerno blokira i samu raspravu oko rebalansa, većina (ili bar najveći dio) tvrdio da bi to bilo činjenje krivičnog djela.

Danas je po drugi put, nakon pojavljivanja svega pet od 31 mogućeg odbornika, odgođena 15. vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluke, zbog nedostatka kvoruma.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ipak, ono o čemu se u medijima i više od samog rebalansa spekuliše, jeste podjela unutar banjalučkog ogranka SNSD-a.

Posljednji povod za to je potez Dragoslava Topića, šefa odbornika ove stranke u Skupštini grada, koji je, z razliku od većine stranačkih kolega, ostao na prošloj sjednici kada je raspravljano o relokaciji sredstava.

Topić tvrdi da je ostao kako bi spriječio nasilje i zatražio pauzu.

„Da, nasilje. Znate jednom prilikom se to i desilo, pa se tumačio poslovnik kako ko hoće, uvodili su ljude sa ulice. Jedini ja kao šef kluba odbornika imao sam pravo tražiti pauzu dok se nije vratio potpredsjednik Skupštine. Nije to bio nikakav udarac prema Ninkoviću, on ostaje predsjednik Skupštine što se tiče SNSD-a“, rekao je Topić.

Redakciji portala GERILA pisala je grupa roditelja djece sa poteškoćama u razvoju koja je ogorčena odnosom i Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem prema njima, a sada ih su odlučili da reaguju i na, kako kažu, lažnu tvrdnju Dragoslava Topića.

“Sramno je da odbornik Topić iz skupštinske većine sada poslije svega, nastavlja svoja politička prepucavanja sa stranačkim kolegama ili smišlja izgovore preko obraza i časti poštenih roditelja djece sa poteškoćama i osoba sa invaliditetom. Ako odbornik Topić nije znao ko smo mi i zašto smo 11.januara stajali na stepenicama Gradske uprave, trebalo je da nam priđe i pita nas šta trebamo, a ne da nas kao i većina odbornika taj dan, bez obzira kojoj stranci/partiji/pokretu pripadali, izbjegava. Nazivati roditelje djece sa poteškoćama nasilnicima, u svojoj zadnjoj izjavi, jer se već to valjda neko nasilje u Gradskoj upravi prije dešavalo, je ponavljam, sramno. Nas niko nije doveo, uveo ili poslao, niti smo došli da nasiljem rješavamo probleme, kako smo taj dan i naveli obezbjeđenju Gradske uprave, već isključivo da svojim prisustvom, donekle natjeramo odbornike da održe sjednicu, kako bi korisnici socijalnih davanja dobili ono što im po zakonu pripada”, navode roditelju i saopštenju koje su uputili našoj redakciji.

Oni traže od odbornika Topića da se javno izvini roditeljima koji su taj dan od 9 ujutro do 17 časova poslije podne stajali i samo tražili svoja prava po zakonu.

Sporni dio izjave gdje šef Kluba SNSD u Skupštini grada roditelje djece sa poteškoćama u razvoju, a koji su protestovali pred zgradom Gradske uprave, naziva nasilnicima dao je 16.01.2024 god za BL Portal.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije