Pismo anonimnim komentatorima

Ima tu jedan što je osam godina bio u vrhu jedne stranke i pljuvao sve druge s te visine. Ne samo tuđe članove nego i iz svoje stranke.

Ima ona jedna s nesređenim privatnim životom, a hoće državu da sređuje i vodi.

Ima onaj drugi završio fakultet na Kobiljači pa ljut što su mu oni sa sarajevskog zauzeli mjesta u državnim institucijama.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ima još jedna, bez dana radnog iskustva, dakle ne staža, već iskustva, galami kako niko ne da šansu mladim i sposobnim!

Ima ih još…

Narcisoidni, prepotentni, ljuti na sve i svakoga. I sav svoj jed istresaju po forumima i raznoraznim grupama. Među svojima.

Ipak, oni se barem potpišu imenom i prezimenom, pa sviđalo se to kome ili ne sviđalo.

Ali ima ona druga skupina, brojnija, koja djeluje iz ilegale. Ko miševi. Zavuku se u svoje rupe i do nekih doba udaraju po tipkovnicama , kao nek se i njihov glas čuje. Ma, čuće se, malo morgen! Koga briga i ko obraća pažnju na vaše anonimno piskaranje!? I bez obzira što djeluju kao miševi ja ću im se obraćati kao ljudima.

Ljudi, proći će i izbori! Kako ćete jedni drugima u oči pogledati!? Hoće li vas biti sramota svega izgovorenog i napisanog!? Hoćete li barem na tren, kad sretnete nekog ko je na listi bio, osjetiti sram što ste izgovorili i napisali svu silu bljuvotina gdje god ste stigli!? Možda mislite, ako ste s lažnih profila pisali, da se to ne računa u uvredu, laž i olajavanje!? Možda mislite da je nekoliko lajkova opralo svu prljavštinu!? Mislite da ste rekli „istinu“ i da ste zato hrabri!?

Samo da znate: vi ćete živjeti s tim.

Možda onaj izabrani kandidat neće znati da ste, kad se sutra sretnete ili možda upoznate, upravo vi napisali da je pokrao nešto što možda nije, da je imao ili imala nekog izvan braka, a možda nije, da je izdao, pregazio, vrijeđao…možda neće znati, ali VI ćete znati. 

Recite mi molim vas, je li normalno da 150 000, 200 000, 270 000 ljudi budu „ovce“, a vi pametni!? Svi mrze državu i rade protiv nje, a eto vi ste patriota!? Sve go lopov, a vi pošteni!? Sve uhljebi i neradnici, a vi crkošte od rada i za svoje i za opće dobro, al᾿ eto džaba…niko to nit᾿ vidi nit᾿ cijeni!?  

Tužno je u čemu vam vrijeme prolazi. Tužno je šta vam je duševna hrana. Preispitajte se! Jer nije normalno toliku mržnju i negativu prosipati. Nije zaista.

A nema vas puno. Što bi rek᾿o naš narod „šaka jada“. Nema vas puno, al u stanju ste svaku informaciju da zatrujete, svako djelo da minimizirate i obezvrijedite, svakog da popljujete. Pa navalite! Što više pljuvanja to više samopouzdanja! Ako će vam biti lakše i po*erite se na tastaturu. To bi vam bilo najbolje jer bi vaša s*anja ostala i bukvalno vama. Ostaju i ovako, jer čim izbori prođu niko se neće ni sjećati da je neki anonimus stavio ogavan komentar iako je prikupio desetak lajkova. Nećete mišta promijeniti niti ćete na koga uticati. Lajkovi nisu mjerilo. Ostajete vi sami sebi. Za vaše ( psihičko) dobro, kanite se ćorava posla. Za vaše zdravlje. Za zdravlje vaše okoline. Teško mi je za povjerovat da ste anonimni toliko ogavni, a u stvarnom svijetu djelujete sasvim ok. Mislim da tu negativu sa neta reflektujete i u stvarnom životu. Ako niste, onda ste psiho fenomen.

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Pismo Druga Tita

Salaš

Ukrajinski otpor

Svi štampaju novac

Da li nama ima spasa

Primorani

Prinuda za mir

Najčitanije