Jezik pregrizli

 

Fuj!

To je jedino što se može reći iščitavajući reakcije na riječi nekog lika koji je državni službenik, a koji je navodno vrijeđao neke žene novinarke.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Da ne bi bila pogrešno shvaćena: fuj i on. On je nešto rekao/napisao i to nije u redu. Nisam frend s pomenutim službenikom na facebooku pa nisam ni pročitala originalni tekst. Kasnije sam pročitala prijepis. Zato, ukoliko mi je šta promaklo, molim izvin᾿te…Dakle, pročitala sam ono što zovu citiranje i nigdje nisam našla ime dotičnih novinarki. Očito su se one prepoznale, al᾿ neka…neću o njima. Neću ni o karakteru pomenutog državnog službenika. Sad ću o onima koji su skočili u zaštitu pomenutih novinarki. Pa, fuj i vi. Sram da bude te „školovane“ glave , te zaštitnike ljudskih / ženskih prava! Pa ni u mom predratnom sokaku, gdje je većina bila s osnovnom školom,  ne služe se tim riječnikom. Tako jedan prof. dr. kaže „imbecilni mizogenik“za tog  državnog službenika.  I niko ništa . Ni Borka, ni oni zaštitnici, niko…A to je još ništa prema onom na raznoraznim portalima. Istina je da i oni laju k᾿o psi.

Pa u čemu je razlika!?

U čemu je razlika između onog državnog službenika i ovih „školovanih intelektualaca“ ili tih pomenutih novinarki koje takođe ne biraju ni riječi ni sredstva i koje su u nekim drugim situacijama i njihove kolege novinari nazivali isto tako ili gore? Naročito onu što joj ime počinje sa S. jer su joj nekad dok je bila mlađa i ljepša omiljena poslastica bili visokopozicionirani državni službenici.Tako je žena jednog od njih pokušala i da je pregazi.

Dakle ima li razlike između ovih subjekata po stepenu kulture izražavanja i ophođenja!?

Nema.

Svi su isti i svi se samo međusobno kolju za malo prenapučenog medijskog prostora  /opet/ k᾿o psi.

Jezik pregrizli daBoga. narodskim jezikom rečeno i jedni i drugi i treći ste samo bezobraznici bez mjere i karaktera.

Stidim se svoje, a i tuđe djece na što nam je i na koga javni prostor spao.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Pismo Druga Tita

Salaš

Ukrajinski otpor

Svi štampaju novac

Da li nama ima spasa

Primorani

Prinuda za mir

Najčitanije