FAHRO I KUVAJTSKA IMIGRACIJA

 

U pokušaju da oponaša manire direktora CIA- e (Central Intelligence Agency) koje smo, doduše, više mogli zamišljati nego gledati osim ,naravno Davida Petraeusa koji je punio medije, ali iz nekih drugih razloga, „naš“ ministar sigurnosti pred odabranim medijima obećava novi zakon koji će sankcionirati Kuvajćane i to one koji hoće da kupe imovinu u Bosni i Hercegovini kuvajtskim novcem koji im država daje samo da bi ih se riješila.Jer, ti Kuvajćani ,kaže „naš“ ministar sigurnosti, nisu ustvari Kuvajćani već ko zna ko su i odakle su došli i pod sumnjivim okolnostima su se dočepali kuvajtskog državljanstva. Kad je država tj. Kuvajt shvatio kakve mu guje u njedrima spavaju izdvojio je sitnicu od nekoliko miliona ,a možda i više da za te guje kupuje nekretnine po Bosni i Hercegovini i da ih se tako riješi.

A onako ,usput, odlučili su ti lukavi Kuvajćani da nasekiraju Fahru i Dodika.Znaju oni da će Fahro i Dodik sve saznati.Eh, tako ti je to: ko ima masla i g.u maže.Kad imaš novca: onda možeš zezati koga i koliko hoćeš! Pomenuti dvojac je  ,opet, iskoristio dolazak jedne grupe Kuvajćana za šupljiranje. Jer, i jedan i drugi pričaju istu priču , a izgleda da je „neimenovani i dobro obaviješteni izvor ministarstva sigurnosti“ upravo imenovan i dobro obaviješten što jest jest (Dodik).

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pitaju se građani Bosne i Hercegovine, tj. oni koji nemaju priliku stati pred kamere ni lokalne tv, a ne Javnog servisa koga finansiraju gdje je bio taj zakon kojeg Fahro najavljuje, a kojeg tek treba donijeti,  devedesetih pa do sada kada su neki , takođe pod sumnjivim okolnostima dočepali se BH-državljanstva.istina, većina nas BH-državljanstvo i ne smatra nekom velikom pljačkom, ali od jednog ,tada anonimnog lika, napravilo je to državljanstvo najvećeg državljanina i najvećeg državnika BiH. I najvećeg zaštitnika.I najvećeg vlasnika nekretnina po Sarajevu! Ali, nećemo o nekretninama. Nema smisla jer je čovjek mudar, ima njuh za biznis i ko je kriv meni ili tebi što nismo znali uzeti novac od političkih mentora i udariti temelje carstvu. Jedna mala sitnica u vezi onog novca: i to je bio arapski novac, barem tako kažu „neimenovani i dobro obaviješteni izvori.“

U Srbiji se trenutno nalazi oko 4000 azilanata odnosno osoba stranog porijekla. U šumama oko Bogovađe živi oko 300 njih. Ni Obrenovac neće moći primiti sve. U Hrvatskoj je situacija bolja. U Bosni i Hercegovini, prema podacima upravo Fahrinog ministarstva tj. sigurnosti u 2012 godini u prva četiri mjeseca evidentirane su četiri osobe koje su zatražile azil.Upravo tako:četiri. A u 2011 ih je bilo ukupno 46. Zahtjevi za azil imaju tendenciju pada vjerojatno iz razloga što je EU posredno otvorila granice Srbiji pa azilanti idu prečicom u njen  zapadni dio.

Da, ali to su azilanti i za njih svako zna.Nije problem što ih nemaju gdje smjestiti niti što se lokalno stanovništvo buni.Nisu prijetnja jer su siromašni i jadni.I uglavnom su u prolazu. Nesretnim spletom okolnosti uhvaćeni dok su prelazili granice.Ali, akoBogda otići će… Ni azilanti u BiH nisu prijetnja. I oni su tu silom prilika i otići će.Ali jesu imigranti.Jer azilanti su politički bjegunci, a imigranti svojevoljno idu tamo gdje smatraju da će im biti bolje.A ovi misle da će im bolje biti u BiH.Ovo je malo začuđujuće jer se naš čovjek onako logično upita pa odakle oni onda dolaze kad smatraju da će im u BiH biti bolje!? Elem, tako je kako je. Zaista Srbiji želim zdrav put, ali zna li iko kad su objavili kakav podatak i to u negativnom kontekstu o imigrantima? Ja ga nisam pročitala, ali ako neko jest onda ok.

Ali zato u  Bosni i Hercegovini jest.Neki ljudi dolaze,  kupuju nekretnine i polako se asimiliraju u društvo prijeteći da promijene demografsku sliku Bosne i Hercegovine. Ali Fahro, pardon Dodik ,je njih „prokužio“  i razotkrio.Otkrili su oni njihove namjere i upozorili narod na njihove namjere, zaklinjući se da će se tomu odlučno suprotstaviti.

Kad se sve sagleda, mislim problemi u susjednim državama sa azilantima i zanemarljiv zvaničan broj istih u našoj državi, te proglašavanje prijetnjom nekih koji nešto kao kupuju po Sarajevu i plaćaju stanarine, smatrajući ih imigrantima, a ne eventualno biznismenima ili ljudima na privremenom radu, čovjek bi pomislio da upravo nesigurnost nedostaju našem ministru sigurnosti. Jer , to je očito čovjek od akcije pa sebi izmišlja posao da mu ministarstvo ne bi ,zbog nedostatka prijetnji, proglasili nepotrebnim, a njega tehnološkim viškom.

 

 

 

 

 

 

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Pismo Druga Tita

Salaš

Ukrajinski otpor

Svi štampaju novac

Da li nama ima spasa

Primorani

Prinuda za mir

Najčitanije