Sergej, Jelena, Nikola i Andrea nisu zvijezde Instagrama, ali su junaci važne priče

Sergej, Jelena, Nikola i Andrea nisu zvijezde Instagrama. Ipak, oni su junaci velike i važne priče u okviru petog „Vivia Run&More Weekend“ festivala. Možda i najvažnije – Intersport School Run. Među gotovo 2000 osnovaca i srednjoškolaca na trkačkoj stazi dostojanstveno su predstavljali svoje porodice, škole, prijatelje, grad… I bili najbrži na putu od starta do cilja.

Jelena Peričević, višestruko nagrađivana atletičarka i učenica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Banjaluke osvojila je prvo mjesto u konkurenciji šestih razreda. No, uspjehom smatrala i samo učešće u trci, za koju vlada ogromno interesovanje njenih vršnjaka.

„Profesor fizičkog me nije stavio na spisak, jer su mogla učestvovati samo dva učenika iz razreda. Prvo mi je bilo jako teško, ali mama i ja nismo odustale. Napisale smo molbu organizatorima, i oni su je uvažili. Presrećna sam jer je atletika moja velika ljubav i imam velike planove za budućnost.“ – kaže Jelena.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Potpuno drugačiji motiv za učešće u trci srednjoškolaca imao je Sergej Narančić, učenik drugog razreda Gimnazije Banjaluka.

„Profesor ponudio opravdati časove ako budemo išli trčati. Pored toga volim da se bavim sportom i isto tako volim da se prijavljujem na različita takmičenja i događaje koji se dešavaju u mom gradu. Na putu od starta do cilja najzanimljiviji je bio taj prolazak kroz cilj i aplauz prisutnih ljudi koji ti da neku dodatnu energiju i motivaciju. – objašnjava Sergej, koji je osvojio drugo mjesto.

Trka Intersport School Run obuhvatala je takmičenja u različitim kategorijama i to za lični, odjeljenski i školski rezultat, na stazi od 700 metara. Kotizacija je bila besplatna, a poklone nisu dobiti samo najbrži. Tim koji pokreće, u saradnji sa Intersportom, nagradio je svaki osvojeni kilometar zdravlja – posebno dizajniranim medaljama, muzikom, smijehom, novim poznanstvima i svim bojama zabave u okviru Color Fun Run.

„Upravo najšarenija staza u gradu i državi za mene je bila i najluđa i najzabavnija. Nevjerovatno iskustvo. Kad sam došao kući mama mi je zabranila da uđem u kupatilo, morao sam se kupati na česmi u dvorištu. – priča Nikola Ilić, učenik devetog razreda OŠ „Sv. Sava“, koji je kroz cilj prošo treći.

Da „Vivia Run&More Weekend“ festival promoviše zdrave navike među mladim ljudima i pruža im mogućnost da upoznaju trkače s rezultatima zapaženim na svjetskom nivou, potvrđuje i gimnazijalka Andrea Milojević. Osim što je osvojila treće mjesto u kategoriji drugih razreda, ona je bila i dio volonterskog tima festivala.

„Krenula sam na festival zahvaljujući profesoru fizičkog Neđi Macanoviću, bez ikakvih očekivanja. Vratila sam se sa medaljom i nevjerovatnim iskustvom. Teško je naći prave riječi da opišem tu energiju koja nosi i volontere i trkače na stazi kojima su volonteri podrška. Jednostavno, to treba doživjeti. – kaže Andrea, koja je treća prošla kroz cilj u konkurenciji drugih razreda.

A, osvojeni cilj organizatora je, kako navode, promocija zdravih navika obojenih dobrom zabavom među mladima, te dolazak što većeg broja sportista i turista u proljećnu Banjaluku.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije