Upozorenje za sve koji su planirali ovog ljeta u Grčku u sopstvenom aranžmanu

"Vodite računa."

27. januar 2023, 1:31

Mnogi još nisu ni počeli da razmišljaju o letovanju, a već su stigla prva upozorenja za srpske turiste. Prevare s apartmanima u Grčkoj o kojima se pričalo i proteklih godina, aktuelne su i u susret novoj sezoni, a na popularnoj Facebook grupi Grčka info skrenuta je pažnja svima koji planiraju da putuju u sopstvenom aranžmanu i traže povoljan smeštaj za iznajmljivanje.

„Prevaranti su već krenuli da deluju po grupama! Izvesni Josip (rekla bih sa bosanskim dijalektom) izdaje nepostojeću tek renoviranu vilu na Mikonosu za 110 EUR dnevno. Vila koju oglašava ne postoji na Mikonosu, uzeo je fotografije sasvim druge vile na Korzici. Ljudi su već počeli da mu pišu i traže informacije, tako da vodite računa“, navedeno je na grupi i dodata i prepiska s navodnim vlasnikom vile.

Na sajtu Grčka info mogu se naći pravila bezbedne rezervacije za turiste koji sami preko interneta rezervišu smeštaj u Grčkoj u direktnom dogovoru sa vlasnicima smeštaja.

„Ukoliko poštujete sledeća pravila prilikom rezervacije smeštaja, ne postoji bojazan da ćete biti prevareni:

Nikada nemojte uplatu letovanja u Grčkoj vršiti na račune u bankama koji se nalaze izvan Grčke ili Srbije (npr. Španija, Italija, Nemačka, Litvanija…).

Veliki broj vlasnika smeštaja u Grčkoj prihvata Western Union plaćanja i pri takvim transakcijama nikada nije došlo do bilo kakvog problema. Ipak nikada nemojte slati uplate putem Western Union-a ukoliko primalac nema grčko ime i prezime ili ako zemlja onoga ko prima uplatu nije Grčka.