<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Trump tvrdi da će biti uhapšen u utorak

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je u subotu kako očekuje da će biti uhapšen sljedeće sedmice, jer tužilac na Manhattanu priprema optužnicu za navodnu tajnu isplatu novca

18. mart 2023, 3:36

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je u subotu kako očekuje da će biti uhapšen sljedeće sedmice, jer tužilac na Manhattanu priprema optužnicu za navodnu tajnu isplatu novca, javljaju američki mediji, prenosi Anadolija.

"Vodeći republikanski kandidat i bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država biće uhapšen u utorak, sljedeće sedmice. Protestujte, vratite našu naciju", napisao je Trump na društvenoj mreži Truth Social, prenio je "New York Post".

Trump je Okružno tužilaštvo na Manhattanu nazvao korumpiranim.

Njujorško tužilaštvo navodno priprema optužnicu protiv Trumpa u predmetu koji se odnosi na isplatu 130.000 dolara neposredno prije predsjedničkih izbora 2016. godine glumici "filmova za odrasle" poznatoj kao "Stormy Daniels".

Glumica čije je pravo ime Stephanie Clifford rekla je da je imala aferu s Trumpom godinama prije nego što je postao predsjednik.