<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Skladišta sa američkim nuklearnim oružjem bila bi legitimna meta

22. april 2024, 7:00

Ukoliko Poljska odluči da skladišti američko nuklearno oružje, objekti u kojima ono bude skladišteno biće među legitimnim metama Rusije u slučaju direktnog sukoba sa NATO-om, upozorila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je za RIA Novosti komentarisala izjavu poljskog predsjednika Andžeja Dude da je Poljska spremna da skladišti američko nuklearno oružje, ocijenivši da je takva izjava provokativna i da Rusija posvećuje posebnu pažnju učešću Varšave u zajedničkim nuklearnim misijama Alijanse.

“Međutim, čini se da Varšava opsesivno ulaže napore da dobije još više pažnje vojnih stratega u ruskom Generalštabu. Nije teško pretpostaviti da će u slučaju pojave američkog nuklearnog oružja na poljskoj teritoriji, relevantni objekti smjesta biti dodati na spisak legitimnih meta za napad u slučaju direktnog vojnog sukoba sa Alijansom”, rekla je Zaharova.