<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovo je jedna od najizolovanijih kuća i na prodaju je: Do ulaza morate hodati 20 minuta

Video

01. april 2023, 5:02

U Engleskoj možete pronaći jednu od najizoliranijih kuća u Velikoj Britaniji, a činjenica je da do ulaza morate da hodate 20 minuta ne pomaže pri prodaji.

Djeluje da je kuća previše izolirana čak i za najintrovertnije ljude.

Stanari 3 Bleamoor Cottages morat će putovati 11 kilometara kako bi kupili namirnice u najbližem gradu Ingltonu.

Također, potrebno je hodati 20 minuta do ulaznih vrata jer nije moguće prići automobilom.

Kao rezultat toga, agenti su se borili da prikupe kamate i tražena cijena je smanjena za 50.000 funti, pa je sa 300.000 funti spala na 250.000 funti.

Kuća je prvobitno izgrađena 1940-ih po narudžbi Londonske, Midlandske i Škotske željeznice, stoga ne čudi da je potrebno i dosta rada kako bi se obnovila.

Trenutno nije priključena na struju i očigledno ima tragova vlage i rupa na podu.

Iz agencije za nekretnine tvrde da ima puno potencijala – ima puno prostora unutra, sa ostavom, kuhinjom, dnevnim boravkom i tri dvokrevetne spavaće sobe.

Objekat se nalazi na trasi pruge ina železničkoj liniji Setl-Karlisl, što ga čini idealnim odmaralištem za strastvene planinare ili promatrače vlakova.

Agent za nekretnine Fisher Hooper kupovinu ovakvog doma naziva “uzbudljivim projektom renoviranja na zapanjujuće lijepoj lokaciji”.

To sugerira da bi dotrajala vikendica mogla da se pretvori u Airbnb ili stanicu za osvježenje za planinare.