<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Objavljene prve snimke indijskih radnika koji su danima zarobljeni u tunelu (VIDEO)

41 radnik

21. novembar 2023, 3:46

Kamera je snimila 41 radnika zarobljenog u tunelu u indijskoj državi Uttarakhand prvi put u devet dana nakon urušavanja.

Video je snimljen pomoću endoskopske kamere koja je jučer provučena kroz novu cijev probušenu u tunelu, piše BBC.

Spasioci su stavili malu kameru pričvršćenu na savitljivi kabel u cijev i upotrijebili je za snimanje zarobljenih muškaraca.

U videu objavljenom na internetu vide se spasioci kako gledaju snimku na ekranu računala izvan tunela. Jedan spasilac traži od muškaraca da se pojave pred kamerom, nasmiješe se i mašu.

Komunikacija između zarobljenih radnika i spasioca odvija se preko walkie-talkieja.

Tunel u izgradnji urušio se 12. studenog nakon odrona. Kontakt sa zarobljenim radnicima uspostavljen je ubrzo nakon toga i od tada im se osigurava kisik, hrana i voda.

Dobili prvi topli obrok

Spasioci su također koristili cijev kako bi radnicima dali prvi topli obrok nakon devet dana. Do sada su se hranili grickalicama koje su im slali kroz ranije umetnutu užu cijev.

Na snimci se vidi kako radnici odgovaraju na upute. Spasioci su im rekli da će uskoro biti spašeni te su ih zamolili da se predstave.

“Vidio sam ih na kameri, ali sada jedva čekam da ih vidim uživo”, rekao je Rahul Ameen, čija su dva prijatelja zarobljena u tunelu.