<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ministar odbrane Ukrajine smijenjen!

Oleksij Reznikov više neće biti ministar odbrane Ukrajine. Kako je večeras objavila novinska agencija AFP, zamijeniće ga dosadašnji direktor vojne obavještajne agencije Kirilo Budanov.

05. februar 2023, 10:21

Informaciju o smjeni Reznikova, koji je bio izložen pritisku zbog korupcijskog skandala u svojem ministarstvu, potvrdio je David Arakhamia, predsjednik kluba zastupnika stranke Sluga naroda. "Rat diktira promjene u kadrovskoj politici", napisao je Arakhamia na Telegramu.

"Vremena i okolnosti zahtijevaju jačanje i pregrupiranje. To se sada događa i događat će se i ubuduće... Neprijatelj se priprema za ofanzivu. Pripremamo se braniti se i vratiti ono što je naše", dodao je Arakhamia.

Večeras je ukrajinski list Pravda objavio kako je stranka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Sluga naroda, ujedno i najveća ukrajinska stranka, objavila da će glasati za smjenu Reznikova na sljedećoj sjednici parlamenta. Tada će smjena Reznikova i formalno biti prihvaćena.