<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Medvedev: Nabavljamo novo visokoprecizno oružje. Uzalud se nadaju

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev danas je na Telegramu najavio nastavak zračnih napada na Ukrajinu. Medvedev tvrdi da su u procesu nabave dodatnih količina projektila visoke preciznosti.

23. novembar 2022, 2:52

"Tokom posjeta državnom istraživačko-proizvodnom poduzeću "Region" razgovarali smo o povećanju isporuke oružja visoke preciznosti Oružanim snagama Rusije. Neprijatelji i dalje pažljivo "kalkuliraju" naša lansiranja i naše zalihe. Uzalud se nadaju da ćemo iscrpiti naše mogućnosti. Nastavit će se. Dovoljno za sve!", poručio je Medvedev.

Podsjetimo, ruske snage posljednjih tjedana sve snažnije gađaju ukrajinsku infrastrukturu, jer se suočavaju s neuspjehom na bojnom polju nakon invazije 24. veljače. Tako je i danas ponovno raketirala dijelove Ukrajine zbog čega je za cijelu zemlju izdano upozorenje na zračne napade, a širom Ukrajine odjekivale su i eksplozije projektila protuzračne obrane.

Zbog ruskih je napada prekinuta opskrba električnom energijom na dulje vrijeme za oko 10 milion potrošača. Istodobno ukrajinski nacionalni operater koji opskrbljuje zemlju električnom energijom u srijedu je objavio da će u cijeloj zemlji morati pribjeći dodatnim isključenjima struje, prenosi Index.