<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zvezdina titula

Crvena zvezda je spektakularno proslavila 34. šampionsku titulu na utakmici protiv Novog Pazara pred više od 30.000 gledalaca.

29. maj 2023, 2:23

Crveno-bijela fešta je počela od prvog minuta sa hiljade barjaka koji su se vijorili na istoku, zapadu i sjeveru stadiona Rajko Mitić.

Sama utakmica nije bila pretjerano zanimljiva, ali je proslava bila zaista impresivna. Zastave, barjaci, vatromet, petarde, baklje... smjenjivali su se tokom trajanja meča i nakon njega. Dobru atmosferu nije spriječila čak ni kiša koja je padala jedno vrijeme.

Jedina stvar koja nije bila na nivou ove proslave titule je to što je postavljanje bine na centru Marakane trajalo više od sat vremena nakon završetka meča što je natjeralo dio ljudi da napusti stadion prije uručenja pehara.

Ipak, čak ni to nije pokvarilo slavlje, pa je tako nešto poslije 10 časova naveče Zvezdin kapiten Milan Borjan podigao pehar namjenjen prvaku Srbije uz stihove „Što ne može niko možeš ti...”.

Ovo je najznačajnija šampionska titula u zadnje tri decenije jer Zvezda ide direktno u grupnu fazu Lige šampiona, gdje će biti u trećem šeširu za žrijeb, dok TSC ide u kvalifikacije za elitno klupsko fudbalsko takmičenje. Takođe, Crvena zvezda je prije par dana osvojila i srpski kup, pa je ovo treća dupla kruna u nizu crveno-belih.