Veliki skandal na Olimpijskim igrama: Otkazano takmičenje, uložili 1,5 milijardi i Sena nije bezbjedna!

Otkazana je “predtrka” na Olimpijskim igrama u Parizu u trijatlonu zbog kvaliteta vode.

Zbog kvaliteta vode u reci Seni otkazani su današnji treninzi trijatlona na Olimpijskim igrama u Parizu, što je trenutno najveća noćna mora organizatora. Uprkos uvjeravanjima gradskih i državnih vlasti da je sada kvalitet vode u Seni doveden na optimalan nivo i da nema nikakve opasnosti da se u njoj održi takmičenje, istina je malo drugačija.

Svetska trijatlon organizacija izvela je jutros posljednja testiranja uz prisustvo gradskih i regionalnih vlasti i utvrdila da ne postoje uslovi da se održe treninzi. To je debakl za Francusku ako se zna da je kupanje u Seni zabranjeno već duže od jednog vijeka zbog lošeg kvaliteta vode, a iako je uloženo 1,5 milijardi dolara da bi se rijeka očistila, to opet nije bilo dovoljno i sada nas čeka prava drama kako će se takmičenje održati.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Početkom juna uočeno je preveliko prisustvo bakterije ešerihija koli, odnosno nije uklonjena uprkos tolikom novcu, pa čak ni marketinški trik gradonačelnice Pariza Ane Hidalgo da se okupa u Seni – nije pomogao.

Sena jednostavno nije dovoljno čista da bi se u njoj održalo takmičenje i teško da će uspjeti da postignu potreban kvalitet do početka koje je planirano za 30. avgust. Inače, još od 2015. traje borba Francuza sa čišćenjem Sene i obezbijeđen je ogroman budžet, ali plan za sada nije izveden. Sada su ozbiljno zabrinuti i trijatlonci koji postavljaju pitanje da li će im propasti dolazak u Pariz.

Olimpijski trijatlon se inače sastoji od tri sportska takmičenja, plivanja (1,5 km), biciklizma (40 km) i trčanja (10 km). Takmičenje se održava individualno kod mušakaraca i žena, kao i “miks” štafeta.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije